Forrás: FB: Varenie je radosť
Túrós és tejszínhabos sütemény
Elkészítési lépés 0: Keverje össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban. Adj hozzá vajat és tojást, és gyúrja össze a tésztát. Nyújtsa ki a tésztát és helyezze egy formába.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 1 db tojás
- 1 csomagolás sütőpor
Túrótöltelék
- 500 g Zsírszegény túró
- 150 g porcukor
- 2 db Porhab
- 1 db vaníliás cukor
- 200 ml tej
Alma töltelék
- 3 db alma
- cukor
- víz
Egyéb
- kakaó
Eljárás
Keverje össze a tálban a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adj hozzá vajat és tojást, és dolgozz ki egy tésztát. Nyújtsa ki a tésztát és helyezze a formába.
A túrót felverjük a cukorral.
A tejszínt felverjük a tejjel. A túró megvastagodik a cukorral való felverés után.
Megtisztítjuk az almákat, lereszeljük és egy ideig pároljuk a cukorral.
Az almás tölteléket a tésztára tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 45 percig.
Miután lehűlt a torta, krémsajttal kenjük meg és hagyjuk a hűtőben megdermedni.
A tortát tálalás előtt reszelt csokoládéval vagy kakaóval megszórjuk.