HIRDETŐ

Forrás: brebca from Getty Images

Túrós muffinok

Ezek a sajttortás muffinok a kedvenc délutáni finomságaink, amelyeket néha egy jó kávéval együtt fogyasztunk. Nincs is jobb, mint melegen, frissen a sütőből tálalni őket, amikor a túró még kissé meleg, és a muffinok illatoznak. Ez egy gyors és egyszerű recept egy csipetnyi vanília és citrom ízzel, amit mindig hiba nélkül elkészíthetsz, ha követed az alábbi eljárást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 220 g sima liszt Hozzáadott
  • 180 g Búzadara cukor Hozzáadott
  • 1 bal sütőpor Hozzáadott
  • 1 bal Vaníliás cukor Hozzáadott
  • Egy citrom leve és héja Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 220 g Félzsíros túró Hozzáadott
  • 100 ml Olajok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy muffinformát papírformákkal, hogy a tészta ne ragadjon le. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat és a túrót.

3. Lépés

Ezután a tojást és a túrókeveréket fokozatosan adjuk a száraz hozzávalókhoz - ha egyszerre adnánk hozzá, a tészta nehéz lenne, és a muffinok nem lennének olyan habosak, mint amilyennek lenniük kellene.

4. Lépés

Végül óvatosan keverje bele az olajat. Fontos, hogy tényleg csak enyhén keverjük össze a tésztát, ne habverővel.

5. Lépés

Most már a muffinformák 3/4 részéig töltheti a sütőformákat, és kb. 20 percig sütheti, vagy amíg aranybarnára sül. A recept tökéletes még azoknak is, akik nem jártasak a konyhában, mert az elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig mindig nagyszerű. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új