Forrás: brebca from Getty Images
Túrós muffinok
Ezek a sajttortás muffinok a kedvenc délutáni finomságaink, amelyeket néha egy jó kávéval együtt fogyasztunk. Nincs is jobb, mint melegen, frissen a sütőből tálalni őket, amikor a túró még kissé meleg, és a muffinok illatoznak. Ez egy gyors és egyszerű recept egy csipetnyi vanília és citrom ízzel, amit mindig hiba nélkül elkészíthetsz, ha követed az alábbi eljárást.
Hozzávalók
- 220 g sima liszt
- 180 g Búzadara cukor
- 1 bal sütőpor
- 1 bal Vaníliás cukor
- Egy citrom leve és héja
- 4 db tojás
- 220 g Félzsíros túró
- 100 ml Olajok
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy muffinformát papírformákkal, hogy a tészta ne ragadjon le. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat és a túrót.
Ezután a tojást és a túrókeveréket fokozatosan adjuk a száraz hozzávalókhoz - ha egyszerre adnánk hozzá, a tészta nehéz lenne, és a muffinok nem lennének olyan habosak, mint amilyennek lenniük kellene.
Végül óvatosan keverje bele az olajat. Fontos, hogy tényleg csak enyhén keverjük össze a tésztát, ne habverővel.
Most már a muffinformák 3/4 részéig töltheti a sütőformákat, és kb. 20 percig sütheti, vagy amíg aranybarnára sül. A recept tökéletes még azoknak is, akik nem jártasak a konyhában, mert az elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény pedig mindig nagyszerű. Jó étvágyat!