HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Túrós tejfölös pogácsa - vendégváró sós finomság

Amitől igazán különleges ez a sós finomság, a tésztába bőven gyúrt túró és tejföl. Annyira omlós, annyira lágy belül, a teteje pedig ropogós a sült sajtnak köszönhetően. Vigyázat, függőséget okoz!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához

  • 12 kg liszt Hozzáadott
  • 25 dkg túró Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 25 dkg puha margarin Hozzáadott
  • 5 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott

A kenéshez

  • 1 ks tojás Hozzáadott

A tetejére

  • 10 dkg sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A túrós pogácsa elkészítéséhez a lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, az olvasztott margarint, belemorzsoljuk az élesztőt és végül a sót is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, konyharuhával letakarjuk, 1 órát kelesztjük.

2. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 2 centi vastagra nyújtjuk. Késsel vízszintesen és függőlegesen is bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

3. Lépés

A felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk a pogácsákat. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új