HIRDETŐ

Forrás: canva

Tyúkhúsleves

A tyúkhúsleves a magyar konyha egyik alappillére, sokak számára gyermekkoruk emlékét idézi. Én magam is nagymamám receptje alapján készítem el ezt a finom, tápláló levest, ami bármely évszakban tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 1 Minden Tyúk Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csokor zöldség (petrezselyemzöld, zellerzöld) Hozzáadott
  • tészta vagy levesbetét Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a zöldségeket és a tyúkot. A hagymát pucoljuk meg, a többi zöldséget hagyjuk héjastul, hiszen ez adja a leves ízének jellegzetes gazdagságát.

2. Lépés

Terítsük el a tyúkot és a zöldségeket egy nagy, vastag falú fazékban. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.

3. Lépés

Hozzátesszük a babérlevelet és a fokhagymát, majd kevés sóval, borssal ízesítjük. Én személy szerint a húslevesembe nem teszek sok fűszert, hogy a zöldségek és a hús íze domináljon, de ez ízlés kérdése.

4. Lépés

Lassú tűzön, lefedve főzzük a húslevest, ameddig a hús meg nem puhul (kb. 2-2,5 óra).

5. Lépés

Amikor a hús megpuhult, szűrjük le a levest. A hús és a zöldségek így maradéktalanul hozzájárulnak a leves ízéhez. Ha túl gazdagnak találjuk az ízét, hígíthatjuk egy kevés vízzel.

6. Lépés

A leszűrt levesben főzzük meg a tésztát vagy a levesbetétet, amit már csak a tálaláskor adjunk a leveshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek