Forrás: keko64 from Canva
Univerzális pudingkrém
A sokoldalú pudingkrém nemcsak sütemények vagy torták töltésére, hanem gyors desszertek készítésére is kiváló.
Hozzávalók
- 1 l Tej
- 8 EK Cukor
- 3 Csomagok Vanília pudingpor
- 100 g Vaj
- csipetnyi só
Eljárás
Tegye a tejet egy nagyobb lábasba, és kezdje el lassan melegíteni.
Adjunk a tejhez cukrot és egy csipet sót. Keverjük össze az egészet, de vigyázzunk, hogy a tej ne melegedjen túl gyorsan, és gyakran keverjük meg, nehogy a cukor leégjen az edény alján.
Amikor a cukor teljesen feloldódott a tejben, adjuk hozzá a pudingport. Fontos, hogy a port a meleg, nem a forrásban lévő tejhez adjuk.
Hagyja a pudingkrémet alacsony lángon, állandóan kevergetve kb. 10 percig forrni.
Amikor a krém kezd besűrűsödni, adjuk hozzá a vajat, és keverjük alaposan össze. A vaj simaságot és gazdag ízt kölcsönöz a krémnek.
Vegye le a kész krémet a tűzről, és keverje meg még néhányszor, hogy a felszínen ne képződjön bőr.