HIRDETŐ

Forrás: fesoj for iStockPhotos

Ünnepi almás tiramisu

Ez az almás tiramisu receptje igazi bennfentes tipp a saját desszertkreációim között. A friss savanykás alma, az édes mascarponekrém és a csokoládés kakaó kombinációja ellenállhatatlan. Ez egy igazán érdekes és ízletes csavar a hagyományos tiramisunak, amely biztosan el fogja gyönyörködtetni a vendégeket. Ez a könnyen elkészíthető recept nemcsak kivételes ízével, hanem egyedi megjelenésével is lenyűgöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 közepes méret alma Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Ladyfingers Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az almás tiramisu elkészítéséhez kezdjük az alma előkészítésével. Hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra. Olvasszuk fel a cukrot egy serpenyőben, és adjuk hozzá a kockára vágott almát. Öntsük le a citromlével, és rövid ideig pároljuk, amíg az alma megpuhul.

2. Lépés

Amíg az alma hűl, válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgákat a porcukorral habosra verjük. Javaslom, hogy a tálat tegyük forró vízfürdőbe, hogy a keverék extra krémes legyen.

3. Lépés

Most a mascarponét addig keverjük a tojássárgája-cukor keverékhez, amíg minden jól össze nem áll. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és forgassuk bele a mascarponés krémbe.

4. Lépés

Rétegezzük a mézeskalácsokat egy tepsibe, terítsük rá a kihűlt almát, és fedjük be a mascarponés krémmel. Ezt a lépést addig ismételjük, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.

5. Lépés

Végül az almás tiramisut kakaóval hintjük meg. Javasoljuk, hogy finom szitát használjunk, hogy egyenletesen porozzon a kakaóporból.

6. Lépés

Az almás tiramisut legalább egy órára tegye a hűtőszekrénybe, hogy megfelelően átjárható legyen. Hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új