Ünnepi Málnakrémes Torta
A málnakrémes torta egy igazán ünnepi sütés, amely különösen nyáron hódít. A lágy, piskótalapok között friss málnás krém és krémes tejfölös mascarponekrém rétegek váltják egymást, és a csúcsra pedig friss málnák kerülnek. Egy frissítő és ízletes desszert, amely biztosan mindenkit elkápráztat majd.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 300 g mascarpone
- 200 g tejföl
- 100 g porcukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál vanília kivonat
- 300 g friss málna
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy 24 cm-es tortaformát, amit kikenünk és kis liszttel meghintünk.
Válaszuk szét a tojásokat, majd habosítsuk fel a fehérjéket kemény habbá.
A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, majd óvatosan forgassuk hozzá a fehérjékből készült habot.
Szóval keverjük el a lisztet a sütőporral, majd adagoljuk a tojásos masszához, és óvatosan dolgozzuk öze.
Öntsük a masszát a tortaformába, majd süssük kb. 20 percig, amíg aranybarnára sül.
Az elkészült piskótalapot hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémeket: a mascarponét keverjük simára a tejföllel és a porcukorral, majd szintén hűtsük le.
Melegítsük fel a tejet,d keverjük hozzá a vanília kivonatot és a málnákat. Turmixoljuk simára a keveréket.
Az elkészült málnakrémet öntsük egy szitán át egy tálba, hogy eltávolítsuk a magokat.
Vágjuk ketté a piskótalapot, és helyezzük az alsó részét vissza a tortaformába.
Simítsuk rá a fél krémek felét, majd tegyük rá a felső piskótaréteget.
Öntsük rá a málnakrémet, majd tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Végül simítsuk a maradék krémeket a torta tetejére, majd díszítsük friss málnákkal.