Forrás: cherry liqueur
Ünnepi meggylikőr
A meggylikőr egy könnyen elkészíthető desszertital, amelyet hidegen fogyasztanak. Az érett meggyből készítik, így savanykás íze van, amely kiválóan kiegészíti az édes likőrhöz. A házi verzió ízesebb és intenzívebb lehet, mint a boltban kapható.
Hozzávalók
- 1 kg érett meggy
- 750 ml vodka
- 400 g cukor
- 250 ml víz
- 1 rúd vanília
- citromhéj egy fél citromról
Eljárás
Az érett meggyet mossuk meg, majd tegyük egy nagy befőttesüvegbe.
. Öntsük rá a vodkát, és zárjuk le jól.
Hagyjuk állni 2 hétig, időnként rázzuk meg az üveget.
Két hét után készítsük el a szirupot a cukor, víz, vanília és citromhéj segítségével egy kisebb fazékban.
Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a cukor feloldódik és a szirup kissé besűrűsödik.
Hagyj kihűlni a szirupot, majd öntsük bele a meggyvodkába.
Jól rázzuk össze az üveget, majd hagyjuk állni még legalább egy hétig.
Szűrjük le a likőrt, majd töltsük üvegekbe és hűtsük le.