HIRDETŐ

Forrás: cherry liqueur

Ünnepi meggylikőr

A meggylikőr egy könnyen elkészíthető desszertital, amelyet hidegen fogyasztanak. Az érett meggyből készítik, így savanykás íze van, amely kiválóan kiegészíti az édes likőrhöz. A házi verzió ízesebb és intenzívebb lehet, mint a boltban kapható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg érett meggy Hozzáadott
  • 750 ml vodka Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • citromhéj egy fél citromról Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az érett meggyet mossuk meg, majd tegyük egy nagy befőttesüvegbe.

2. Lépés

. Öntsük rá a vodkát, és zárjuk le jól.

3. Lépés

Hagyjuk állni 2 hétig, időnként rázzuk meg az üveget.

4. Lépés

Két hét után készítsük el a szirupot a cukor, víz, vanília és citromhéj segítségével egy kisebb fazékban.

5. Lépés

Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a cukor feloldódik és a szirup kissé besűrűsödik.

6. Lépés

Hagyj kihűlni a szirupot, majd öntsük bele a meggyvodkába.

7. Lépés

Jól rázzuk össze az üveget, majd hagyjuk állni még legalább egy hétig.

8. Lépés

Szűrjük le a likőrt, majd töltsük üvegekbe és hűtsük le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új