HIRDETŐ

Forrás: canva

Ünnepi sütőtökkrémleves

Ebben a hidegebb időjárásban gyakran készítem el ezt a sütőtök-krémlevest. Az ízesítése, a sütőtök édessége és a fűszerek melegsége valami fantasztikusan finom és összetett ízt ad a levesnek. Különleges, de egyszerű étel, amelyet családom és barátaim is imádnak!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű sütőtök Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • 1 teáskanál currypor Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • Díszítésnek: tökmag, fűszernövények (pl. petrezselyem) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőtököt mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki. Tipp: a sütőtök belsejében található magokat ne dobjuk ki, szárítsuk meg és pirítsuk meg a sütőben - finom és egészséges snacknek!

2. Lépés

Egy tálat tegyünk a sütőbe, és a sütőtököt tegyük 180 fokra kb. 45 percre. Soha ne hagyjuk figyelmen kívül a sütőtököket a sütőben, mert könnyen megéghetnek, ellenőrizzük a puhaságát rendszeresen!

3. Lépés

Eközben egy serpenyőben pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a curryport.

4. Lépés

Ha a sütőtök elkészült, kaparjuk ki a húsát és adjuk a hagymához. Öntsük fel az alaplével, főzzük össze, majd turmixoljuk le.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tipp: ha túl sűrűnek érezzük a levest, egy kis vízzel vagy alaplével higíthatjuk.

6. Lépés

Tálaljuk a levest, díszítsük tökmaggal és friss fűszernövénnyel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új