HIRDETŐ

Forrás: FB: Sütemények és ételek - Tutirecept

Vadas gombóc recept

A vadas gombóc egy igazi klasszikus magyar étel, amely hagyományosan vadhúsból készül, de kiválóan helyettesíthető marhahússal is. A gombócok gyönyörűen ellensúlyozzák a vad ízét, a krumplipüré pedig tökéletesen kiegészíti az egészet. Próbáld ki ezt a receptet, amely garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vadashoz:

  • 1 kg marhahús Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 200 g fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 10 szem egész bors Hozzáadott
  • mustár Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 300 ml tejföl Hozzáadott

A zsemlegombóchoz:

  • 4 ks zsemle Hozzáadott
  • 400 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk.

2. Lépés

Ezután olajban megsütjük.

3. Lépés

Tegyük a húst egy nagy tepsibe.

4. Lépés

Adja a húshoz a sárgarépát, a céklát, a vöröshagymát, a babérlevelet, az egész borsot, ízlés szerint sót, a mustárt és az apróra vágott szalonnát.

5. Lépés

Öntse hozzá a vizet, és főzze addig, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Adjuk hozzá az összes elpárolgott vizet.

7. Lépés

Vegye ki a megpuhult húst, a babérlevelet és a borsszemeket.

8. Lépés

Ezután csepegtesse le a zöldségeket, és mindkettőt tegye félre.

9. Lépés

Turmixolja össze a zöldségeket.

10. Lépés

Karamellizálja a cukrot az olajban. Amikor a cukor megbarnult, öntsük a zöldségpürére, forraljuk fel, keverjük bele a lisztet, adjuk hozzá a félretett levet, és forraljuk fel.

11. Lépés

Tegyünk 1 evőkanál lisztet a tejfölbe, és adjuk a mártáshoz. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a húst.

12. Lépés

Közben készítse elő a zsemléket, kockázza fel a zsemléket és pirítsa meg őket.

13. Lépés

A lisztből, a tojásból és a tejből tésztát készítünk, hozzáadjuk a zsemlekockákat és az apróra vágott petrezselymet.

14. Lépés

Formázzunk a masszából gombócokat, és főzzük ki őket vízben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek