HIRDETŐ

Forrás: FB: Sütemények és ételek - Tutirecept

Vadas gombóc recept

A vadas gombóc egy igazi klasszikus magyar étel, amely hagyományosan vadhúsból készül, de kiválóan helyettesíthető marhahússal is. A gombócok gyönyörűen ellensúlyozzák a vad ízét, a krumplipüré pedig tökéletesen kiegészíti az egészet. Próbáld ki ezt a receptet, amely garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vadashoz:

  • 1 kg marhahús Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 500 g sárgarépa Hozzáadott
  • 200 g fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 10 szem egész bors Hozzáadott
  • mustár Hozzáadott
  • 100 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 300 ml tejföl Hozzáadott

A zsemlegombóchoz:

  • 4 ks zsemle Hozzáadott
  • 400 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk.

2. Lépés

Ezután olajban megsütjük.

3. Lépés

Tegyük a húst egy nagy tepsibe.

4. Lépés

Adja a húshoz a sárgarépát, a céklát, a vöröshagymát, a babérlevelet, az egész borsot, ízlés szerint sót, a mustárt és az apróra vágott szalonnát.

5. Lépés

Öntse hozzá a vizet, és főzze addig, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Adjuk hozzá az összes elpárolgott vizet.

7. Lépés

Vegye ki a megpuhult húst, a babérlevelet és a borsszemeket.

8. Lépés

Ezután csepegtesse le a zöldségeket, és mindkettőt tegye félre.

9. Lépés

Turmixolja össze a zöldségeket.

10. Lépés

Karamellizálja a cukrot az olajban. Amikor a cukor megbarnult, öntsük a zöldségpürére, forraljuk fel, keverjük bele a lisztet, adjuk hozzá a félretett levet, és forraljuk fel.

11. Lépés

Tegyünk 1 evőkanál lisztet a tejfölbe, és adjuk a mártáshoz. Forraljuk fel, és adjuk hozzá a húst.

12. Lépés

Közben készítse elő a zsemléket, kockázza fel a zsemléket és pirítsa meg őket.

13. Lépés

A lisztből, a tojásból és a tejből tésztát készítünk, hozzáadjuk a zsemlekockákat és az apróra vágott petrezselymet.

14. Lépés

Formázzunk a masszából gombócokat, és főzzük ki őket vízben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új