HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Vadas mártás háziasan

Az édes és fűszeres ízek tökéletes harmóniáját ötvöző vadas mártás, gazdag ízvilágú, ezáltal tökéletes kísérője lehet a legkülönfélébb ételeknek. Mindenki másként készíti, ezért érdemes lehet több receptet kipróbálni, hogy megtaláld az ízlésednek leginkáb

HIRDETŐ
Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

A recept ebben a cikkben található

Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 60 dkg marhahús Hozzáadott
  • 4 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 12 ks zeller Hozzáadott
  • 3 ek barnacukor Hozzáadott
  • 2 dl húsleves alaplé Hozzáadott
  • 112 dl vörösbor Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 4 ks borókabogyó Hozzáadott
  • 3 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustársó Hozzáadott
  • 8 szem bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Szeleteljük fel a húst.

2. Lépés

Ezután egy külön tálban keverjük össze az apróra vágott lilahagymát, mustárt, sót, borsot, babérlevelet és borókabogyót a pác elkészítéséhez.

3. Lépés

Öntsük fel a keveréket borral, és adjuk hozzá a hússzeleteket, ügyelve arra, hogy minden szeletet teljesen bevonjon a pác. Fedjük le és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy napig, de akár három napig is pácolhatjuk a maximális íz érdekében.

4. Lépés

Főzés előtt vegyük ki a húst a pácból, és csepegtessük le a felesleges folyadékot. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és néhány percig sütjük a húst, amíg mindkét oldala színt nem kap.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott zöldségeket, felöntjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, körülbelül két órán keresztül.

6. Lépés

Ha kész a szósz, eltávolítjuk a húst, a babérlevelet és a borókát, belekeverjük a barna cukrot és a tejfölt, és simára keverjük. Ha szükséges, édesítsük cukorral vagy adjunk hozzá egy kis ecetet, és főzzük még egy kicsit.

7. Lépés

A mártást a hússal és az ízlés szerint választott köretekkel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új