Vadas mártás
A vadas mártás a vadas húsalapanyagok ihletésére készült lenyűgöző finomság. Szaftos, vaddisznó ízzel bővelkedik, melyhez jól illik a tartósan főtt hagyma és a fehérbor. Az eredmény egy ropogós, ízletes mártás, mely önmagában is megállja a helyét, de hozzáadható húshoz, tésztához vagy rizzsel szolgálható fel.
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznóhús
- 4 Fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 ml fehérbor
- 2 evőkanál vaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt
Eljárás
A vaddisznóhúst mossuk meg, majd daraboljuk fel kisebb darabokra.
Vagdossuk fel a hagymát finomra, és sütük meg a vajon.
Adja hozzá a darabokra vágott vaddisznóhúst, és fűszerezze meg sóval, borssal.
Főzzük a húst a hagymákkal, amíg a hús megfő.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a fehérbort.
Fedjük le a fedővel, és lenyűgözzük a hőt, amíg a bor be nem szívódott.
Majd add hozzá a lisztet és főzd alacsony hőmérsékleten további 10 percig.
Tálaljuk hússal, tésztával vagy rizzsel, esetleg körettel.