Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Vadasmarha egyszerűen
A Vadas marha egy különleges édes-savanyú ízű magyar étel. Az íze és az illata eltér az átlagos sütőtöl, amitől különleges.
Hozzávalók
Marha
- 800 g marhahús (lapocka vagy pofa)
Vadas szósz
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet bors
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál Mustár
- 2 evőkanál liszt
- 200 ml Tejszín
Eljárás
A marhahúst szeletekre vágjuk és megfőzzük. Ha kész, szűrjük le a húslevest, és tegyük félre a húst.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajban áttetszőre pirítjuk. Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, cékla, petrezselyemgyökér), pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a zöldpetrezselymet.
A zöldségeket kissé megédesítjük, és meglocsoljuk ecettel. Pároljuk még néhány percig.
Adjunk hozzá néhány evőkanál lisztet, és fedjük fel egy kevés marhahúslevessel.
Keverjük jól össze a mártást, keverjük bele a mustárt, fűszerezzük borssal és sóval. Hagyjuk egy kicsit párolódni és turmixoljuk össze.
Adjuk a húst a mártáshoz, és öntsük fel a maradék húslevessel. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul.
Végül adjuk hozzá a tejszínt néhány percre.