HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Vadasmarha egyszerűen

A Vadas marha egy különleges édes-savanyú ízű magyar étel. Az íze és az illata eltér az átlagos sütőtöl, amitől különleges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Marha

  • 800 g marhahús (lapocka vagy pofa) Hozzáadott

Vadas szósz

  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A marhahúst szeletekre vágjuk és megfőzzük. Ha kész, szűrjük le a húslevest, és tegyük félre a húst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajban áttetszőre pirítjuk. Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, cékla, petrezselyemgyökér), pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a zöldpetrezselymet.

3. Lépés

A zöldségeket kissé megédesítjük, és meglocsoljuk ecettel. Pároljuk még néhány percig.

4. Lépés

Adjunk hozzá néhány evőkanál lisztet, és fedjük fel egy kevés marhahúslevessel.

5. Lépés

Keverjük jól össze a mártást, keverjük bele a mustárt, fűszerezzük borssal és sóval. Hagyjuk egy kicsit párolódni és turmixoljuk össze.

6. Lépés

Adjuk a húst a mártáshoz, és öntsük fel a maradék húslevessel. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt néhány percre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új