HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Vadasmarha egyszerűen

A Vadas marha egy különleges édes-savanyú ízű magyar étel. Az íze és az illata eltér az átlagos sütőtöl, amitől különleges.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Marha

  • 800 g marhahús (lapocka vagy pofa) Hozzáadott

Vadas szósz

  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A marhahúst szeletekre vágjuk és megfőzzük. Ha kész, szűrjük le a húslevest, és tegyük félre a húst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajban áttetszőre pirítjuk. Adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket (sárgarépa, cékla, petrezselyemgyökér), pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá a zöldpetrezselymet.

3. Lépés

A zöldségeket kissé megédesítjük, és meglocsoljuk ecettel. Pároljuk még néhány percig.

4. Lépés

Adjunk hozzá néhány evőkanál lisztet, és fedjük fel egy kevés marhahúslevessel.

5. Lépés

Keverjük jól össze a mártást, keverjük bele a mustárt, fűszerezzük borssal és sóval. Hagyjuk egy kicsit párolódni és turmixoljuk össze.

6. Lépés

Adjuk a húst a mártáshoz, és öntsük fel a maradék húslevessel. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt néhány percre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek