HIRDETŐ
Forrás: aizram18 from Getty Images
Vajban és parmezánban sült spenót
Ez egy egyszerű, de finom olasz recept a spenótra. A spenót a vajban párolódik, majd reszelt parmezánnal ízesítjük. Tökéletes köretnek vagy a tésztás ételek gazdagításához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 gramm friss spenót
- 50 gramm vaj
- 50 gramm Reszelt parmigiano reggiano
- 1 pinch só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Alaposan mossuk meg a spenótot és távolítsuk el a szárakat. Szárazzuk meg óvatosan egy tiszta kendővel.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben, olvassza fel a vajat közepes lángon.
3. Lépés
Adja hozzá a spenótot és főzze addig, amíg meg nem puhul, időnként megkeverve.
4. Lépés
Ízlés szerint sózza és borsozza.
5. Lépés
Vegye le a serpenyőt a tűzről, és adjon hozzá reszelt parmezánt, keverje jól, amíg teljesen el nem olvad, és össze nem keveredik a spenóttal.
6. Lépés
Azonnal szolgálja fel, amíg még meleg.