HIRDETŐ

Vaníliakivonat házilag

A házilag készült vaníliakivonat nem csak finom és természetes ízt kölcsönöz süteményeinknek, de hosszú ideig tárolható is

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 l vodka Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1440 perc.
1. Lépés

A vaníliarudakat hosszában vágjuk ketté.

2. Lépés

Helyezzük a vanília rudakat egy üvegbe, és öntsük fel vodkával. Az üveget zárjuk le, és rázzuk meg néhány percig.

3. Lépés

Hagyjuk a keveréket a konyhaszekrényben minimum 1 hétig, de akár több hónapig is. Rázzuk meg az üveget naponta.

4. Lépés

Egy héten belül a vanília és a vodka összekeveredik és vaníliakivonatot kapunk. Szűrje le a vaníliát, ha szeretné, de jobb, ha hagyja benne az egész rúdat. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a vanília íz.

5. Lépés

A kivonatot sötét, hűvös helyen tároljuk. Szobahőmérsékleten évekig eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek