HIRDETŐ
Vaníliakivonat házilag
A házilag készült vaníliakivonat nem csak finom és természetes ízt kölcsönöz süteményeinknek, de hosszú ideig tárolható is
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 5 ks vaníliarúd
- 1 l vodka
HIRDETŐ
Eljárás
1440 perc.
1. Lépés
A vaníliarudakat hosszában vágjuk ketté.
2. Lépés
Helyezzük a vanília rudakat egy üvegbe, és öntsük fel vodkával. Az üveget zárjuk le, és rázzuk meg néhány percig.
3. Lépés
Hagyjuk a keveréket a konyhaszekrényben minimum 1 hétig, de akár több hónapig is. Rázzuk meg az üveget naponta.
4. Lépés
Egy héten belül a vanília és a vodka összekeveredik és vaníliakivonatot kapunk. Szűrje le a vaníliát, ha szeretné, de jobb, ha hagyja benne az egész rúdat. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a vanília íz.
5. Lépés
A kivonatot sötét, hűvös helyen tároljuk. Szobahőmérsékleten évekig eláll.