HIRDETŐ

Vaníliakivonat házilag

A házilag készült vaníliakivonat nem csak finom és természetes ízt kölcsönöz süteményeinknek, de hosszú ideig tárolható is

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 l vodka Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

1440 perc.
1. Lépés

A vaníliarudakat hosszában vágjuk ketté.

2. Lépés

Helyezzük a vanília rudakat egy üvegbe, és öntsük fel vodkával. Az üveget zárjuk le, és rázzuk meg néhány percig.

3. Lépés

Hagyjuk a keveréket a konyhaszekrényben minimum 1 hétig, de akár több hónapig is. Rázzuk meg az üveget naponta.

4. Lépés

Egy héten belül a vanília és a vodka összekeveredik és vaníliakivonatot kapunk. Szűrje le a vaníliát, ha szeretné, de jobb, ha hagyja benne az egész rúdat. Minél tovább áll, annál erősebb lesz a vanília íz.

5. Lépés

A kivonatot sötét, hűvös helyen tároljuk. Szobahőmérsékleten évekig eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új