HIRDETŐ

Forrás: freepik

Vaníliás kifli

Remélem tetszeni fog Nektek ez a recept, és a csodás vaníliás kiflik elvarázsolják a családotokat! Süssünk együtt, hiszen ennek a receptnek nem csak az íze, de az elkészítése is öröm.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 10 dkg darált dió vagy mandula Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor a hempergetéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a porcukorral, adjuk hozzá a csipet sót és a vajat. Óvatosan morzsolgassuk bele a vajat a lisztes cukorba. Nagyon fontos, hogy hideg legyen a vaj és ne morzsolgassuk túl sokáig, mert a kezünk melege megolvasztja a vajat, és a tészta ragadóssá válhat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, majd a darált diót vagy mandulát. Keverjük össze az egészet, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ne felejtkezzünk meg az evőkanál tejről, ez segít abban, hogy a tészta könnyedén összeálljon.

3. Lépés

Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük a hűtőbe legalább fél órára. Tapasztalatom szerint ez a fél óra pihenő segít abban, hogy a tészta könnyebben formázható legyen.

4. Lépés

A hűtés után vegyük ki a tésztát, és formázzunk belőle kb. 8 cm hosszú rudakat, majd alakítsuk őket kifli formára.

5. Lépés

Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára őket.

6. Lépés

Ha megsült a kifli, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni pár percig, majd forgassuk meg a még meleg kifliket a vaníliás porcukorban. Én mindig duplán hempergetem őket a vaníliás porcukorban, hogy biztosan kellően édesek legyenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új