HIRDETŐ

Vega ragu

Ez a lencsés gombás ragu remek egészséges és gyomorbarát étel. A tápláló és laktató összetevőknek köszönhetően ez egy olyan recept, amit mindenképpen szeretni fog mindenki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Sárga hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 180 g Szeletelt csiperkegomba Hozzáadott
  • 100 g friss shiitake gomba (szeletelve) Hozzáadott
  • 3 gerezd Apróra vágott fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál paradicsomszósz Hozzáadott
  • 125 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss rozmaring (aprított) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 300 ml Zöldségleves (vagy víz) Hozzáadott
  • 112 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 bögre Főtt barna lencse Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Melegítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és mindkét gombát, sütjük, amíg a gombák teljesen megpuhulnak és aranybarnára sülnek, kb. 5-7 perc alatt.

2. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, alaposan összekeverjük és főzzük, amíg a püré szép téglavörös színű nem lesz, körülbelül 4-5 percig.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vörös bort, a rozmaringot, a sót és a fekete borsot. Főzzük, amíg a bor fele el nem párolog, körülbelül 2 percig.

4. Lépés

Egy tálban közben összekeverjük a zöldséglevest, a kukoricakeményítőt és a szójaszószot és hozzáadjuk a serpenyőbe. Hagyjuk rajta kb. 5-6 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.

5. Lépés

Végül hozzáadjuk a megfőtt barna lencsét. Ha szükséges, sózzuk vagy fűszerezzük.

6. Lépés

A kész lencse-gombakeveréket a krumplipürére öntjük és felszolgáljuk. Ha szeretnénk, fűszernövénnyel is díszíthetjük a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek