HIRDETŐ

Vega ragu

Ez a lencsés gombás ragu remek egészséges és gyomorbarát étel. A tápláló és laktató összetevőknek köszönhetően ez egy olyan recept, amit mindenképpen szeretni fog mindenki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Sárga hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 180 g Szeletelt csiperkegomba Hozzáadott
  • 100 g friss shiitake gomba (szeletelve) Hozzáadott
  • 3 gerezd Apróra vágott fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál paradicsomszósz Hozzáadott
  • 125 ml száraz vörösbor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss rozmaring (aprított) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 300 ml Zöldségleves (vagy víz) Hozzáadott
  • 112 evőkanál kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 bögre Főtt barna lencse Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Melegítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és mindkét gombát, sütjük, amíg a gombák teljesen megpuhulnak és aranybarnára sülnek, kb. 5-7 perc alatt.

2. Lépés

Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, alaposan összekeverjük és főzzük, amíg a püré szép téglavörös színű nem lesz, körülbelül 4-5 percig.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vörös bort, a rozmaringot, a sót és a fekete borsot. Főzzük, amíg a bor fele el nem párolog, körülbelül 2 percig.

4. Lépés

Egy tálban közben összekeverjük a zöldséglevest, a kukoricakeményítőt és a szójaszószot és hozzáadjuk a serpenyőbe. Hagyjuk rajta kb. 5-6 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.

5. Lépés

Végül hozzáadjuk a megfőtt barna lencsét. Ha szükséges, sózzuk vagy fűszerezzük.

6. Lépés

A kész lencse-gombakeveréket a krumplipürére öntjük és felszolgáljuk. Ha szeretnénk, fűszernövénnyel is díszíthetjük a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új