Vega ragu
Ez a lencsés gombás ragu remek egészséges és gyomorbarát étel. A tápláló és laktató összetevőknek köszönhetően ez egy olyan recept, amit mindenképpen szeretni fog mindenki.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Sárga hagyma (apróra vágva)
- 180 g Szeletelt csiperkegomba
- 100 g friss shiitake gomba (szeletelve)
- 3 gerezd Apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál paradicsomszósz
- 125 ml száraz vörösbor
- 1 evőkanál Friss rozmaring (aprított)
- 1 teáskanál Só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 300 ml Zöldségleves (vagy víz)
- 11⁄2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 bögre Főtt barna lencse
Eljárás
Melegítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és mindkét gombát, sütjük, amíg a gombák teljesen megpuhulnak és aranybarnára sülnek, kb. 5-7 perc alatt.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, alaposan összekeverjük és főzzük, amíg a püré szép téglavörös színű nem lesz, körülbelül 4-5 percig.
Hozzáadjuk a vörös bort, a rozmaringot, a sót és a fekete borsot. Főzzük, amíg a bor fele el nem párolog, körülbelül 2 percig.
Egy tálban közben összekeverjük a zöldséglevest, a kukoricakeményítőt és a szójaszószot és hozzáadjuk a serpenyőbe. Hagyjuk rajta kb. 5-6 percig, hogy a keverék besűrűsödjön.
Végül hozzáadjuk a megfőtt barna lencsét. Ha szükséges, sózzuk vagy fűszerezzük.
A kész lencse-gombakeveréket a krumplipürére öntjük és felszolgáljuk. Ha szeretnénk, fűszernövénnyel is díszíthetjük a tetejét.