HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: SylwesterL

Vega Töltött Káposzta

Ez egy ízletes magyar recept, amely tökéletes választás a vegetáriánusok számára. Gazdag ízekkel és egészséges hozzávalókkal készül, ideális hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A töltelékhez:

  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 200 Gram barna rizs Hozzáadott
  • 400 Gram gomba Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott

A paradicsomszószhoz:

  • 400 Gram paradicsompüré vagy konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: A káposztalevelek blansírozása és eltávolítása.

2. Lépés

2. lépés: A töltelék elkészítése: sütjük meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a rizst, a gombát, a pirospaprikát, a sót és a borsot.

3. Lépés

3. lépés: Töltsük meg a káposztaleveleket a töltelékkel, és göngyöljük őket fel.

4. Lépés

4. lépés: A paradicsomszósz elkészítése: sütjük meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét vagy konzerv paradicsomot, a pirospaprikát, a sót és a borsot.

5. Lépés

5. lépés: Öntsük rá a paradicsomszószt a töltött káposztára, és sütjük 180°C-on 30 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek