Vegan bolognai
Ez a hús nélküli bolognai szósz recept ideális vegetáriánus vagy vegán étrendűek számára. Ez a szósz tele van ízekkel és számos összetevővel, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.
Hozzávalók
- 2 kanalak Olívaolaj
- 1 The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 darab sárgarépa
- 1 Paprika
- 1⁄2 evőkanál bazsalikom
- 1⁄2 kanalak oregánó
- 1 Felszeletelt paradicsom
- 2 kanalak szójaszósz
- só és bors
- 400 g Tészta
Eljárás
Melegítse fel az olívaolajat közepes hőfokon egy mély serpenyőben.
Adj hozzá aprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg, amíg a hagyma puha és átlátszó nem lesz.
Adja hozzá a szeletelt répát és paprikát, és pirítsa meg őket körülbelül 5 percig, amíg a zöldség meg nem puhul.
Adja hozzá a bazsalikomot és az oregánót, és folyamatos keverés mellett főzzük körülbelül 1-2 percig.
Adja hozzá a felaprított paradicsomot és szójaszószt, majd alaposan keverje össze.
Helyezze fel a fedőt, és főzze alacsony hőmérsékleten, időnként keverje meg, körülbelül 15-20 percig.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk állni.
Ízlés szerint ízesítjük a mártást sóval és fűszerekkel.
Bolognai mártással szolgálunk fel tésztát, és friss bazsalikommal szórjuk meg.