Forrás: FB: Recepty bez lepku
Vegán Zöldségfasírt
Ez a vegán zöldségfasírt recept egy egyszerű és finom alternatíva a hagyományos húsfasírtnak. Az összetevők rugalmasak, így használhatunk bármilyen zöldséget kedvünk és a hűtőnk tartalma szerint. Ez az étel tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, és remekül illik salátához, köretként pedig quinoát ajánlok hozzá.
Hozzávalók
- 200 g cukkini
- 200 g sárgarépa
- 150 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál Koriander
- 1 teáskanál kömény
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 100 g liszt
- 50 ml olaj
Eljárás
A zöldségeket megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, koriandert, köményt, sót és borsot.
Hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Formázzon a keverékből pogácsákat, és helyezze őket egy tepsibe.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, és süssük a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.