HIRDETŐ

Forrás: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Vegetáriánus radicchio rizottó

Egy finom olasz radicchio rizottó, amelyet újra és újra szívesen készítek. A pikáns radicchio és a krémes rizottó kombinációja megfizethetetlenül finom. Ez egy gyors és egyszerű recept, amely hét közben is elkészíthető, a rizottó lédús és lágy, a radicchio pedig csodálatos színt ad neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 320 g Rizottó rizs (Arborio vagy Vialone Nano) Hozzáadott
  • 1 kis radicchio Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A radicchio rizottó elkészítéséhez tisztítsa meg a radicchiót, és vágja vékony csíkokra. Néhány csíkot tartsunk meg a díszítéshez.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg áttetszővé válik. Ebben a szakaszban azt javaslom, hogy ne tartsuk túl magasan a hőfokot, nehogy megégjen a hagyma.

3. Lépés

Adja hozzá a rizottó rizst, és folyamatosan keverje, amíg a rizs kissé áttetszővé válik. Ez körülbelül két percet vesz igénybe.

4. Lépés

Öntse hozzá a bort, és hagyja, hogy teljesen átjárja. A borral való főzés csodálatos ízmélységet ad a rizottónak.

5. Lépés

Most fogjuk a csíkokra vágott radicchiót, és dobjuk a rizshez. Ezután adjunk hozzá egy kanál forró zöldséglevest, és addig keverjük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a folyadékot. Itt türelemre van szükség: mindig várjuk meg, amíg a húsleves majdnem teljesen felszívódik, mielőtt a következő kanálnyit hozzáadjuk.

6. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá az összes alaplevet, és közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük a rizst. Általában 15-20 perc után a rizsnek meg kell főnie. Ez azonban az adott fajtától függ, ezért próbálkozzon tovább!

7. Lépés

Amikor a rizs megfőtt, vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük össze az egészet. Ezek az utolsó összetevők adják a rizottó jellegzetes krémességét.

8. Lépés

Az olasz radiccio rizottót sóval és borssal fűszerezzük, majd néhány percig lefedve hagyjuk pihenni.

9. Lépés

Tálalja a tökéletesen megfőtt radicchio rizottót a félretett radicchio csíkokkal és egy kis parmezánnal, ha szeretné. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új