HIRDETŐ

Forrás: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Vegetáriánus radicchio rizottó

Egy finom olasz radicchio rizottó, amelyet újra és újra szívesen készítek. A pikáns radicchio és a krémes rizottó kombinációja megfizethetetlenül finom. Ez egy gyors és egyszerű recept, amely hét közben is elkészíthető, a rizottó lédús és lágy, a radicchio pedig csodálatos színt ad neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 320 g Rizottó rizs (Arborio vagy Vialone Nano) Hozzáadott
  • 1 kis radicchio Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 100 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 112 l zöldségleves Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A radicchio rizottó elkészítéséhez tisztítsa meg a radicchiót, és vágja vékony csíkokra. Néhány csíkot tartsunk meg a díszítéshez.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk meg, amíg áttetszővé válik. Ebben a szakaszban azt javaslom, hogy ne tartsuk túl magasan a hőfokot, nehogy megégjen a hagyma.

3. Lépés

Adja hozzá a rizottó rizst, és folyamatosan keverje, amíg a rizs kissé áttetszővé válik. Ez körülbelül két percet vesz igénybe.

4. Lépés

Öntse hozzá a bort, és hagyja, hogy teljesen átjárja. A borral való főzés csodálatos ízmélységet ad a rizottónak.

5. Lépés

Most fogjuk a csíkokra vágott radicchiót, és dobjuk a rizshez. Ezután adjunk hozzá egy kanál forró zöldséglevest, és addig keverjük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a folyadékot. Itt türelemre van szükség: mindig várjuk meg, amíg a húsleves majdnem teljesen felszívódik, mielőtt a következő kanálnyit hozzáadjuk.

6. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá az összes alaplevet, és közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük a rizst. Általában 15-20 perc után a rizsnek meg kell főnie. Ez azonban az adott fajtától függ, ezért próbálkozzon tovább!

7. Lépés

Amikor a rizs megfőtt, vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük össze az egészet. Ezek az utolsó összetevők adják a rizottó jellegzetes krémességét.

8. Lépés

Az olasz radiccio rizottót sóval és borssal fűszerezzük, majd néhány percig lefedve hagyjuk pihenni.

9. Lépés

Tálalja a tökéletesen megfőtt radicchio rizottót a félretett radicchio csíkokkal és egy kis parmezánnal, ha szeretné. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek