Forrás: Rimma_Bondarenko for Getty Images
Vegetáriánus sütőtök tészta
Az ősz számomra mindig a sütőtök idejét jelenti! Imádok finom ételeket varázsolni a lédús húsból. Az én sütőtökös időmben ennek a tésztának az elkészítése volt a csúcspont. Ma megmutatom nektek a kedvenc receptemet, amit már számtalanszor elkészítettem: Tökös tészta .
Hozzávalók
- 500 g Tészta (fussili vagy penne különösen jól működik)
- 1 közepes méret Hokkaido tök
- 3 Tablespoon olívaolaj
- 300 g Creme fraiche vagy tejszín
- só és bors
- szerecsendió
- 1 Maroknyi parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Maroknyi Friss oregánó
Eljárás
A sütőtökös tészta receptjéhez először mossuk meg a sütőtököt, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat. Én a hokkaidói sütőtököt szeretem használni, mert annak ehető a héja, és nem kell meghámozni.
A sütőtököt vágjuk apró kockákra. Itt variálhat, attól függően, hogy több \biss\-t szeretne-e a tésztában, vagy inkább krémesebbet.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben olívaolajon és zúzott fokhagymával megpirítjuk a sütőtökkockákat. Amikor a sütőtök megpuhult (kb. 10 perc múlva), adjuk hozzá a tejszínt vagy crème fraiche-t és a zsályát.
Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Én mindig szeretek még egy csipetnyi szerecsendiót hozzáadni, ez teszi kerekebbé a sütőtökös tészta ízét.
Adja hozzá a lecsöpögtetett tésztát a serpenyőbe, és keverje össze az egészet. Ha különösen krémesen szereted, adhatsz hozzá a tésztavízből. Ez csodákra képes!
Szórjuk meg parmezánnal és oregánóval, és azonnal tálaljuk. Finom vegetáriánus őszi recept !