HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Végső házi készítésű garnélarák koktél mártás

Ebben a receptben a fanyar és az édes tökéletes egyensúlyban van, és remekül kiegészíti a zamatos garnélarákot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Majonéz Hozzáadott
  • 50 g Bio ketchup Hozzáadott
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Citromlé Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só és fekete bors Hozzáadott
  • 2 csepp Tabasco szósz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű keverőtálban először keverje össze a majonézt és a ketchupot. Tapasztalatom szerint, ha ezt a két összetevőt keverjük össze először, akkor tökéletes alapot kapunk a koktélszószhoz. Rózsaszínes árnyalatot keresel, a klasszikus garnélarák-koktélmártás kvintesszenciális színét.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a Worcestershire szószt, a citromlevet, a Tabasco szószt, a sót és a borsot. Óvatosan keverje össze, amíg az összes összetevő teljesen össze nem keveredik. Feltétlenül fontos, hogy ezeket az összetevőket fokozatosan keverjük bele, mivel ha túl gyorsan adjuk hozzá őket, akkor a szósz túlságosan csípős vagy túl fűszeres lesz.

3. Lépés

Kóstolja meg, és szükség szerint állítsa be a fűszerezést. Ennek a mártásnak a szépsége az ízek egyensúlyában rejlik, ezért ne habozzon, ha a saját ízlésének megfelelően kell beállítani.

4. Lépés

Azonnal tálalható, de úgy tapasztaltam, hogy a mártás tálalás előtt 30 percig hűtve szépen összeérnek az ízek.

5. Lépés

Ezt a mártást klasszikus módon főtt, hűtött garnélarákhoz, salátaágyon tálalva, vagy mártogatósként használhatja bármilyen tenger gyümölcseihez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák