Forrás: Freepik
Végső házi készítésű garnélarák koktél mártás
Ebben a receptben a fanyar és az édes tökéletes egyensúlyban van, és remekül kiegészíti a zamatos garnélarákot.
Hozzávalók
- 200 g Majonéz
- 50 g Bio ketchup
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 evőkanál Citromlé
- Egy csipetnyi só és fekete bors
- 2 csepp Tabasco szósz
Eljárás
Egy közepes méretű keverőtálban először keverje össze a majonézt és a ketchupot. Tapasztalatom szerint, ha ezt a két összetevőt keverjük össze először, akkor tökéletes alapot kapunk a koktélszószhoz. Rózsaszínes árnyalatot keresel, a klasszikus garnélarák-koktélmártás kvintesszenciális színét.
Most adjuk hozzá a Worcestershire szószt, a citromlevet, a Tabasco szószt, a sót és a borsot. Óvatosan keverje össze, amíg az összes összetevő teljesen össze nem keveredik. Feltétlenül fontos, hogy ezeket az összetevőket fokozatosan keverjük bele, mivel ha túl gyorsan adjuk hozzá őket, akkor a szósz túlságosan csípős vagy túl fűszeres lesz.
Kóstolja meg, és szükség szerint állítsa be a fűszerezést. Ennek a mártásnak a szépsége az ízek egyensúlyában rejlik, ezért ne habozzon, ha a saját ízlésének megfelelően kell beállítani.
Azonnal tálalható, de úgy tapasztaltam, hogy a mártás tálalás előtt 30 percig hűtve szépen összeérnek az ízek.
Ezt a mártást klasszikus módon főtt, hűtött garnélarákhoz, salátaágyon tálalva, vagy mártogatósként használhatja bármilyen tenger gyümölcseihez.