HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Végső házi készítésű garnélarák koktél mártás

Ebben a receptben a fanyar és az édes tökéletes egyensúlyban van, és remekül kiegészíti a zamatos garnélarákot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Majonéz Hozzáadott
  • 50 g Bio ketchup Hozzáadott
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Citromlé Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só és fekete bors Hozzáadott
  • 2 csepp Tabasco szósz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű keverőtálban először keverje össze a majonézt és a ketchupot. Tapasztalatom szerint, ha ezt a két összetevőt keverjük össze először, akkor tökéletes alapot kapunk a koktélszószhoz. Rózsaszínes árnyalatot keresel, a klasszikus garnélarák-koktélmártás kvintesszenciális színét.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a Worcestershire szószt, a citromlevet, a Tabasco szószt, a sót és a borsot. Óvatosan keverje össze, amíg az összes összetevő teljesen össze nem keveredik. Feltétlenül fontos, hogy ezeket az összetevőket fokozatosan keverjük bele, mivel ha túl gyorsan adjuk hozzá őket, akkor a szósz túlságosan csípős vagy túl fűszeres lesz.

3. Lépés

Kóstolja meg, és szükség szerint állítsa be a fűszerezést. Ennek a mártásnak a szépsége az ízek egyensúlyában rejlik, ezért ne habozzon, ha a saját ízlésének megfelelően kell beállítani.

4. Lépés

Azonnal tálalható, de úgy tapasztaltam, hogy a mártás tálalás előtt 30 percig hűtve szépen összeérnek az ízek.

5. Lépés

Ezt a mártást klasszikus módon főtt, hűtött garnélarákhoz, salátaágyon tálalva, vagy mártogatósként használhatja bármilyen tenger gyümölcseihez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek