HIRDETŐ
Vékony pizzatészta
Ez egy recept a vékony, ropogós otthoni pizzatésztához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g sima liszt speciális
- 2 teáskanál Szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál Só
- 2 kanalak olívaolaj
- 325 ml Meleg víz
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
2. Lépés
Adja hozzá az olívaolajat a száraz keverékhez, és fokozatosan adja hozzá a meleg vizet, amíg lágy, de nem ragadós tészta nem keletkezik.
3. Lépés
Tegye a tésztát a lisztezett felületre, és dolgozza ki.
4. Lépés
Fedjük be a tálat fedővel vagy élelmiszerfóliával, és hagyjuk a tésztát keltetni 1 órán keresztül, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
5. Lépés
Melegítse elő a sütőt 220°C-ra. Vegye ki a tésztát és nyújtsa ki a kívánt vastagságúra.
6. Lépés
Tegye a tésztát egy tepsibe, adjon hozzá kedvenc hozzávalóit és süssön körülbelül 10-15 percig, vagy amíg a tészta ropogós és aranysárga nem lesz.