HIRDETŐ
Vidám meggyes piskóta
Egy finom és egyszerű sütemény, melynek ízét a friss meggy adja meg. Ideális desszert nyári napokra vagy családi összejövetelekre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 4 tojás
- 125 g kristálycukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 150 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 50 g vaj
- 1 Csésze magozott meggy
- 30 g porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
44 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
2. Lépés
Különítsük el a tojássárgákat és a fehérjéket két tálba. Keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, amíg habosra nem válnak.
3. Lépés
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. A vajat olvasszuk meg és adjuk hozzá a tésztához.
4. Lépés
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tésztához.
5. Lépés
Öntsük a tésztát a tepsibe, majd egyenletesen szórjuk rá a meggyet.
6. Lépés
Süssük kb. 30 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.