HIRDETŐ

Vidám meggyes piskóta

Egy finom és egyszerű sütemény, melynek ízét a friss meggy adja meg. Ideális desszert nyári napokra vagy családi összejövetelekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 125 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze magozott meggy Hozzáadott
  • 30 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

44 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.

2. Lépés

Különítsük el a tojássárgákat és a fehérjéket két tálba. Keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, amíg habosra nem válnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük össze. A vajat olvasszuk meg és adjuk hozzá a tésztához.

4. Lépés

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tésztához.

5. Lépés

Öntsük a tésztát a tepsibe, majd egyenletesen szórjuk rá a meggyet.

6. Lépés

Süssük kb. 30 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új