HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Villámgyors klasszikus lasagne

Habár a lasagne időigényes munka, ez a recept mégis elég gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g lasagne tészta Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
  • 3 ek finomliszt Hozzáadott
  • 2 kés étel szerecsendió Hozzáadott
  • 5 levél bazsalikom Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 600 g paradicsomkonzerv Hozzáadott
  • 400 g darált marhahús Hozzáadott
  • 200 g parmezán Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A húst olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.

2. Lépés

A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig főzzük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.

3. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.

4. Lépés

Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt. Egy tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát.

5. Lépés

Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.

6. Lépés

20 percig sütjük, majd még 10 percig állni hagyjuk, tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új