Forrás: Youtube
Villámgyors klasszikus lasagne
Habár a lasagne időigényes munka, ez a recept mégis elég gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 250 g lasagne tészta
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 2 kés étel szerecsendió
- 5 levél bazsalikom
- 4 ek olívaolaj
- 600 g paradicsomkonzerv
- 400 g darált marhahús
- 200 g parmezán
- 3 ks babérlevél
- só bors
Eljárás
A húst olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig főzzük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt. Egy tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát.
Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
20 percig sütjük, majd még 10 percig állni hagyjuk, tálalás előtt.