HIRDETŐ

Forrás: freepik

Virslisaláta

Ez a recept az egyik kedvencem, amikor gyorsan kell összedobni valami laktatót, de nem szeretnék sokáig a konyhában lenni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 darab virsli Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kötés újhagyma Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 kígyóuborka Hozzáadott
  • 2 zöld Paprika Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika oregánó ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 evőkanál majonéz Hozzáadott
  • 2 evőkanál Mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is, főzzük ki a virsliket a szokásos módon. Egy kis tipp: ne felejts el kereszt alakban bemetszést tenni a virslik végébe, hogy ne pukkadjanak ki. Amíg a virslik főnek, aprítsuk fel a hagymát és a zöldfűszereket, valamint kockázzuk fel a zöldségeket. A kifőtt virslit is karikázzuk fel.

2. Lépés

A hagymát kevés olajon pirítsuk meg, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Egy jó trükk, hogy öntsünk rá egy kis vizet, így nem kell attól tartanunk, hogy kicsit túl sokáig hagyjuk a tűzön.

3. Lépés

Helyezzük a virslikarikákat és a zöldségeket egy tálba, adjuk hozzá a hagymát és a zöldfűszereket, majd fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és oregánóval.

4. Lépés

Végül jöhet a majonéz és a mustár. Ezzel összekeverve és egy kis pihenőidő után kitűnő íz-élményben lehet részünk.

5. Lépés

És már kész is a virslisaláta! Tálalhatjuk pirítós kenyérrel vagy friss baguettel. Mindenképpen a szabadban, a napfényben élvezve a legjobb.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új