Forrás: freepik
Virslisaláta
Ez a recept az egyik kedvencem, amikor gyorsan kell összedobni valami laktatót, de nem szeretnék sokáig a konyhában lenni.
Hozzávalók
- 8 darab virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kötés újhagyma
- 2 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 zöld Paprika
- só, bors pirospaprika oregánó ízlés szerint
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál Mustár
Eljárás
Először is, főzzük ki a virsliket a szokásos módon. Egy kis tipp: ne felejts el kereszt alakban bemetszést tenni a virslik végébe, hogy ne pukkadjanak ki. Amíg a virslik főnek, aprítsuk fel a hagymát és a zöldfűszereket, valamint kockázzuk fel a zöldségeket. A kifőtt virslit is karikázzuk fel.
A hagymát kevés olajon pirítsuk meg, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Egy jó trükk, hogy öntsünk rá egy kis vizet, így nem kell attól tartanunk, hogy kicsit túl sokáig hagyjuk a tűzön.
Helyezzük a virslikarikákat és a zöldségeket egy tálba, adjuk hozzá a hagymát és a zöldfűszereket, majd fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és oregánóval.
Végül jöhet a majonéz és a mustár. Ezzel összekeverve és egy kis pihenőidő után kitűnő íz-élményben lehet részünk.
És már kész is a virslisaláta! Tálalhatjuk pirítós kenyérrel vagy friss baguettel. Mindenképpen a szabadban, a napfényben élvezve a legjobb.