Forrás: PROMT8 from Getty Images
Vizes uborka
A vizes uborka egyszerű és frissítő előétel húsos ételek mellé, különösen a nagy melegben. Egyben remek módja az uborka eltartásának is. Csupán néhány alapanyagra és egy kis türelemre lesz szükségünk hozzá.
Hozzávalók
Uborka
- 4 darab uborka
Pác
- 500 ml víz
- 100 ml ecet
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Eljárás
Készítsük elő az uborkákat. Mossuk meg őket alaposan.
Vágjuk fel az uborkákat karikákra vagy hosszúkás csíkokra, ahogy szeretnénk tálalni.
Készítsük el a pácot. Egy fazékban forraljuk fel a vizet, ecetet, sót és cukrot. Keverjük meg jól, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon.
Hűtsük le a pácot szobahőmérsékletre.
Tegyük az uborkákat egy tálba és öntsük rá a pácot.
Hagyjuk az uborkákat a pácban legalább 1-2 órán át, de egy éjszakán át is hagyhatjuk, hogy jól átvegyék az ízeket.
Tálaljuk hűtve, lehetőleg hidegen.