HIRDETŐ

Forrás: PROMT8 from Getty Images

Vizes uborka

A vizes uborka egyszerű és frissítő előétel húsos ételek mellé, különösen a nagy melegben. Egyben remek módja az uborka eltartásának is. Csupán néhány alapanyagra és egy kis türelemre lesz szükségünk hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Uborka

  • 4 darab uborka Hozzáadott

Pác

  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 100 ml ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az uborkákat. Mossuk meg őket alaposan.

2. Lépés

Vágjuk fel az uborkákat karikákra vagy hosszúkás csíkokra, ahogy szeretnénk tálalni.

3. Lépés

Készítsük el a pácot. Egy fazékban forraljuk fel a vizet, ecetet, sót és cukrot. Keverjük meg jól, hogy a só és a cukor teljesen feloldódjon.

4. Lépés

Hűtsük le a pácot szobahőmérsékletre.

5. Lépés

Tegyük az uborkákat egy tálba és öntsük rá a pácot.

6. Lépés

Hagyjuk az uborkákat a pácban legalább 1-2 órán át, de egy éjszakán át is hagyhatjuk, hogy jól átvegyék az ízeket.

7. Lépés

Tálaljuk hűtve, lehetőleg hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új