HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Vörös káposzta elkészítése

Egy hagyományos német étel, amely finom és egészséges. A házi készítésű vöröskáposzta nagyszerű köret húsokhoz és kolbászokhoz, vagy önmagában is főételként állhatja meg a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Darab vöröskáposzta Hozzáadott
  • 2 Darab alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Pinch szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A vöröskáposzta esetében vékony csíkokra vágja a vöröskáposztát és az almákat.

2. Lépés

Egy nagy fazékban olvassza el a cukrot, amíg karamellizálódik.

3. Lépés

Adjuk hozzá az almákat és pirítsuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vöröskáposztát, és alaposan keverjük össze, hogy teljesen összekeveredjen a karamellizált cukorral és az almákkal.

5. Lépés

Adjunk hozzá vörösbort, almaborecetet, sót, borsot és szegfűszeget, majd alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Tegye a fedőt a fazékra és hagyja legalább egy órán keresztül főni.

7. Lépés

Győződjön meg róla, hogy időnként megkeveri, hogy megakadályozza a vöröskáposzta odaégését.

8. Lépés

Ha a vöröskáposzta puha, akkor készen áll a felszolgálásra! Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek