HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Vörös káposzta elkészítése

Egy hagyományos német étel, amely finom és egészséges. A házi készítésű vöröskáposzta nagyszerű köret húsokhoz és kolbászokhoz, vagy önmagában is főételként állhatja meg a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Darab vöröskáposzta Hozzáadott
  • 2 Darab alma Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Pinch szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A vöröskáposzta esetében vékony csíkokra vágja a vöröskáposztát és az almákat.

2. Lépés

Egy nagy fazékban olvassza el a cukrot, amíg karamellizálódik.

3. Lépés

Adjuk hozzá az almákat és pirítsuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vöröskáposztát, és alaposan keverjük össze, hogy teljesen összekeveredjen a karamellizált cukorral és az almákkal.

5. Lépés

Adjunk hozzá vörösbort, almaborecetet, sót, borsot és szegfűszeget, majd alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Tegye a fedőt a fazékra és hagyja legalább egy órán keresztül főni.

7. Lépés

Győződjön meg róla, hogy időnként megkeveri, hogy megakadályozza a vöröskáposzta odaégését.

8. Lépés

Ha a vöröskáposzta puha, akkor készen áll a felszolgálásra! Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új