Forrás: Pixabay : RitaE
Vörös káposzta elkészítése
Egy hagyományos német étel, amely finom és egészséges. A házi készítésű vöröskáposzta nagyszerű köret húsokhoz és kolbászokhoz, vagy önmagában is főételként állhatja meg a helyét.
Hozzávalók
- 1 Darab vöröskáposzta
- 2 Darab alma
- 2 evőkanál cukor
- 200 ml vörösbor
- 2 evőkanál almaecet
- 1 Teáskanál só
- 1 Teáskanál bors
- 1 Pinch szegfűszeg
Eljárás
A vöröskáposzta esetében vékony csíkokra vágja a vöröskáposztát és az almákat.
Egy nagy fazékban olvassza el a cukrot, amíg karamellizálódik.
Adjuk hozzá az almákat és pirítsuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.
Adjuk hozzá a vöröskáposztát, és alaposan keverjük össze, hogy teljesen összekeveredjen a karamellizált cukorral és az almákkal.
Adjunk hozzá vörösbort, almaborecetet, sót, borsot és szegfűszeget, majd alaposan keverjük össze.
Tegye a fedőt a fazékra és hagyja legalább egy órán keresztül főni.
Győződjön meg róla, hogy időnként megkeveri, hogy megakadályozza a vöröskáposzta odaégését.
Ha a vöröskáposzta puha, akkor készen áll a felszolgálásra! Jó étvágyat!