Forrás: from_my_point_of_view from Getty Images
Vörös lencse csirkével
Lepjen meg családját egy ízletes és egészséges étellel, amely a lencsének köszönhetően tele van fehérjével. Ez az egyszerű csirkehúsos, burgonyás és paradicsomos fogás ideális megoldás minden ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
- 40 g vörös lencse
- 100 g csirkemell
- 100 g Cseresznye paradicsom
- 30 g zöldpaprika
- 3 g fokhagyma
- 20 g paradicsompüré
- 20 g The Onion
- 10 ml olívaolaj
- Friss petrezselyem zöld
- só és bors
- 1 g Fűrészelt fa
- curry fűszerek
Eljárás
Aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát.
Melegítse fel az olívaolajat a serpenyőben, adjon hozzá csirkehúst és pirítja aranybarnára. Ezután vegye ki a húst és tegye félre.
Adjuk a hús után maradt zsírhoz a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg meg nem puhulnak.
Adj hozzá curryt és piros paprikát, majd keverés után adj hozzá lencsét, krumplit és paradicsomot. Keverd össze, és önts rá annyi vizet, hogy lefedyezze az összes hozzávalót.
Főzzük lefedve, mérsékelt tűzön körülbelül 30 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul. Főzés közben néhány alkalommal keverje meg.
Adja hozzá a húst vissza a serpenyőbe, keverje össze mindent, ízesítse sóval és fűszerekkel, majd hagyja még egy ideig főni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az étel kész van. Tálalja forrón. Ez az étel önmagában is nagyszerű, de kenyerrel is. Jó étvágyat!