HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Lz59ooxUY9XtN1Km_v_-/2bf349994158c3ce66302618f08f73.jpeg)
Forrás: freeskyline from Getty Images
Vörös lencse saláta
Ez a saláta ideális nyári ebédekhez és vacsorákhoz. A mozzarellát feta sajttal is helyettesítheti, ha más ízvariációra vágyik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Vörös lencse
- 150 g vörös lencse
Saláta
- 100 g rukkola
- mozzarella
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db Paprika
Öltözködés
- 3 EK olívaolaj
- 1 tk Dijoni mustár
- 1 db citrom
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a vörös lencsét a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Felvágjuk a hagymát, a mozzarellát, a répát és a paprikát.
3. Lépés
Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a dijoni mustárt és a citromlevet. Ízesítsük sóval és borssal. Főzzük 2 percig, majd vegyük le a tűzről.
4. Lépés
Egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd megöntözzük a dresszinggel. Hagyjuk állni 5 percig, majd tálaljuk.