HIRDETŐ

Forrás: JoanieSimon for Getty Images

Vörösboros jus (mártás)

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a vörösboros mártás receptjét, és mindig jól esik, ha vendégeim vannak. Ideális kísérője sok húsételnek, például marhahúsfilének vagy báránybordának. Egy kis türelmet igényel, de a végeredmény kiváló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Palack Jó vörösbor Hozzáadott
  • 2 apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 kockára vágva dögevő Hozzáadott
  • 2 Csokor friss kakukkfű Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 500 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

A vörösboros jus elkészítéséhez melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és adja hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sárgarépát. Körülbelül 10 percig pároljuk, amíg színt nem kapnak. Közepes lángon párolja, hogy a zöldségek ne égjenek meg.

2. Lépés

Adjuk hozzá a vörösbort, a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd forraljuk fel a folyadékot. Főzzük a bort, amíg körülbelül a felére nem csökken. Ez körülbelül 30 percet vesz igénybe. A bornak lassan kell főnie, nem szabad erősen forralnia, hogy az ízek koncentrálódjanak, és ne égjenek meg.

3. Lépés

Ha a bor lecsengett, hozzáadhatja a marhahúslevest, és újra felforralhatja az egészet. Ezután ismét csökkentse a hőfokot, és hagyja a jus-t további 20 percig főni.

4. Lépés

Végül a mártást finom szitán átpasszírozzuk, és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ha a vörösboros jus túl híg, tovább csökkenthetjük, vagy egy kevés vízzel elkevert keményítővel sűríthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új