HIRDETŐ

Forrás: Stephen Barnes via Alamy

Vörösboros mártás

Egy finom és gazdag vörösboros mártás, ami tökéletesen illik a marhahúshoz vagy a vadhúshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Toes fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 100 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 Levelek Babér Hozzáadott
  • 1 Fióktelep Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Pinch só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Vörösboros mártás elkészítéséhez vágja fel apró darabokra a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.

2. Lépés

Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsa meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét és a cukrot, majd forralja fel rövid ideig.

4. Lépés

Öntse bele a vörösbort a serpenyőbe és hagyja főni körülbelül 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

5. Lépés

Adja hozzá a marhahúslevest, a babérleveleket és a rozmaringágat. Főzze a szószt további 10 percig.

6. Lépés

Szűrje át a mártást, hogy eltávolítsa az összes szilárd részt. Tegye vissza a mártást a serpenyőbe, és hagyja alacsony hőmérsékleten főni, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse sóval és borssal ízlés szerint.

7. Lépés

Szolgálja fel a vörösboros szószt melegen a választott húsán. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új