Forrás: Stephen Barnes via Alamy
Vörösboros mártás
Egy finom és gazdag vörösboros mártás, ami tökéletesen illik a marhahúshoz vagy a vadhúshoz.
Hozzávalók
- 500 ml vörösbor
- 1 Darab hagyma
- 2 Toes fokhagyma
- 1 Darab Sárgarépa
- 100 ml marhahúsleves
- 1 Teáskanál paradicsompüré
- 1 Teáskanál cukor
- 2 Levelek Babér
- 1 Fióktelep Rosemary
- 1 Teáskanál olívaolaj
- 1 Pinch só és bors
Eljárás
Vörösboros mártás elkészítéséhez vágja fel apró darabokra a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.
Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsa meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, amíg megpuhulnak.
Adja hozzá a paradicsompürét és a cukrot, majd forralja fel rövid ideig.
Öntse bele a vörösbort a serpenyőbe és hagyja főni körülbelül 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Adja hozzá a marhahúslevest, a babérleveleket és a rozmaringágat. Főzze a szószt további 10 percig.
Szűrje át a mártást, hogy eltávolítsa az összes szilárd részt. Tegye vissza a mártást a serpenyőbe, és hagyja alacsony hőmérsékleten főni, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse sóval és borssal ízlés szerint.
Szolgálja fel a vörösboros szószt melegen a választott húsán. Jó étvágyat!