HIRDETŐ

Forrás: Stephen Barnes via Alamy

Vörösboros mártás

Egy finom és gazdag vörösboros mártás, ami tökéletesen illik a marhahúshoz vagy a vadhúshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Toes fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 100 ml marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 Levelek Babér Hozzáadott
  • 1 Fióktelep Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Pinch só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Vörösboros mártás elkészítéséhez vágja fel apró darabokra a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát.

2. Lépés

Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsa meg a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Adja hozzá a paradicsompürét és a cukrot, majd forralja fel rövid ideig.

4. Lépés

Öntse bele a vörösbort a serpenyőbe és hagyja főni körülbelül 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

5. Lépés

Adja hozzá a marhahúslevest, a babérleveleket és a rozmaringágat. Főzze a szószt további 10 percig.

6. Lépés

Szűrje át a mártást, hogy eltávolítsa az összes szilárd részt. Tegye vissza a mártást a serpenyőbe, és hagyja alacsony hőmérsékleten főni, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse sóval és borssal ízlés szerint.

7. Lépés

Szolgálja fel a vörösboros szószt melegen a választott húsán. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek