HIRDETŐ

Forrás: canva

Vöröslencse leves

Vöröslencse levest készíteni mindig is örömöt szerez nekem - ez az étel már gyerekkoromban is egyik kedvencem volt. Azóta is gyakran készítem, hiszen egészséges, tápláló és nagyon finom. Ráadásul könnyen változtatható a hozzávalók és a fűszerezés terén, így soha nem válik unalmassá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g vöröslencse Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • olaj a dinszteléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítési folyamat első lépése a zöldségek megtisztítása és felkockázása. A hagymát és a sárgarépát érdemes apróra vágni, hogy jól eloszolódjanak a húslevesben. Ne felejtsük el a petrezselyemgyökeret és a petrezselyemzöld felaprítását sem.

2. Lépés

Az olajat egy nagy lábasban hevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát - óvatosan kell eljárnunk, hogy a hagyma ne égjen oda. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd őrölt pirospaprikával ízesítjük.

3. Lépés

Ezután jöhet a vöröslencse. Előtte átöblítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és beleadjuk a petrezselyemzöldet is. Ezután fedő alatt, lassú tűzön főzzük körülbelül 40-45 percig, amíg a zöldségek és a lencse megpuhul.

4. Lépés

A vöröslencse leves elkészítése egyszerű és gyors, viszont ne feledkezzetek meg róla, hogy folyamatosan ellenőrizni kell, ne ragadjon le és ne száradjon ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új