HIRDETŐ

Forrás: canva

Vöröslencse leves

Vöröslencse levest készíteni mindig is örömöt szerez nekem - ez az étel már gyerekkoromban is egyik kedvencem volt. Azóta is gyakran készítem, hiszen egészséges, tápláló és nagyon finom. Ráadásul könnyen változtatható a hozzávalók és a fűszerezés terén, így soha nem válik unalmassá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g vöröslencse Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • olaj a dinszteléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítési folyamat első lépése a zöldségek megtisztítása és felkockázása. A hagymát és a sárgarépát érdemes apróra vágni, hogy jól eloszolódjanak a húslevesben. Ne felejtsük el a petrezselyemgyökeret és a petrezselyemzöld felaprítását sem.

2. Lépés

Az olajat egy nagy lábasban hevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát - óvatosan kell eljárnunk, hogy a hagyma ne égjen oda. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd őrölt pirospaprikával ízesítjük.

3. Lépés

Ezután jöhet a vöröslencse. Előtte átöblítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és beleadjuk a petrezselyemzöldet is. Ezután fedő alatt, lassú tűzön főzzük körülbelül 40-45 percig, amíg a zöldségek és a lencse megpuhul.

4. Lépés

A vöröslencse leves elkészítése egyszerű és gyors, viszont ne feledkezzetek meg róla, hogy folyamatosan ellenőrizni kell, ne ragadjon le és ne száradjon ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek