Forrás: canva
Vöröslencse leves
Vöröslencse levest készíteni mindig is örömöt szerez nekem - ez az étel már gyerekkoromban is egyik kedvencem volt. Azóta is gyakran készítem, hiszen egészséges, tápláló és nagyon finom. Ráadásul könnyen változtatható a hozzávalók és a fűszerezés terén, így soha nem válik unalmassá.
Hozzávalók
- 200 g vöröslencse
- 2 Közepes vöröshagyma
- 2 Szál sárgarépa
- 1 Szál petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 l víz
- olaj a dinszteléshez
Eljárás
Az elkészítési folyamat első lépése a zöldségek megtisztítása és felkockázása. A hagymát és a sárgarépát érdemes apróra vágni, hogy jól eloszolódjanak a húslevesben. Ne felejtsük el a petrezselyemgyökeret és a petrezselyemzöld felaprítását sem.
Az olajat egy nagy lábasban hevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát - óvatosan kell eljárnunk, hogy a hagyma ne égjen oda. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd őrölt pirospaprikával ízesítjük.
Ezután jöhet a vöröslencse. Előtte átöblítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és beleadjuk a petrezselyemzöldet is. Ezután fedő alatt, lassú tűzön főzzük körülbelül 40-45 percig, amíg a zöldségek és a lencse megpuhul.
A vöröslencse leves elkészítése egyszerű és gyors, viszont ne feledkezzetek meg róla, hogy folyamatosan ellenőrizni kell, ne ragadjon le és ne száradjon ki.