Forrás: Pixabay: kaboompics
Vöröslencse saláta
Ez a vöröslencse saláta egy egyszerű, laktató és ízletes recept, melynek elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet, asztrológiai előnyei is vannak.
Hozzávalók
saláta
- 200 g vöröslencse
- 1 ks nagy paradicsom
- 1 ks uborka
- 1 Fej saláta
- 1 node Metélőhagyma
öntet
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1 tk Mustár
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
A vöröslencsét alaposan mossuk át, majd helyezzük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 15-20 percen át, vagy amíg meg nem puhul, de mégsem főzzük túl, hogy ne essen szét.
Közben készítsük el az öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot.
A zöldségeket mossuk meg, majd a paradicsomot, uborkát és a salátát vágjuk apró kockákra. A metélőhagymát vágjuk fel finomra.
Ha a lencse megfőtt, szűrjük le a vizet róla és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban keverjük össze a lencsét a zöldségekkel, majd öntsük rá az öntetet és alaposan keverjük össze.
Hűtsük le a hűtőben legalább egy órán át, majd tálaljuk.