HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: kaboompics

Vöröslencse saláta

Ez a vöröslencse saláta egy egyszerű, laktató és ízletes recept, melynek elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet, asztrológiai előnyei is vannak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

saláta

  • 200 g vöröslencse Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 1 Fej saláta Hozzáadott
  • 1 node Metélőhagyma Hozzáadott

öntet

  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ek citromlé Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A vöröslencsét alaposan mossuk át, majd helyezzük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük 15-20 percen át, vagy amíg meg nem puhul, de mégsem főzzük túl, hogy ne essen szét.

2. Lépés

Közben készítsük el az öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot.

3. Lépés

A zöldségeket mossuk meg, majd a paradicsomot, uborkát és a salátát vágjuk apró kockákra. A metélőhagymát vágjuk fel finomra.

4. Lépés

Ha a lencse megfőtt, szűrjük le a vizet róla és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lencsét a zöldségekkel, majd öntsük rá az öntetet és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Hűtsük le a hűtőben legalább egy órán át, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új