HIRDETŐ

Forrás: canva

Wiener schnitzel

A Wiener schnitzel, avagy bécsi szelet napjaink egyik legismertebb és legnépszerűbb osztrák ételkülönlegessége, de Magyarországon is széleskörűen népszerű. Rövid idő alatt elkészíthető, és páratlan ízvilágával az ebéd vagy vacsora csúcspontja lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • Só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Első lépésként készítsük elő a húst: verezzük ki a sertésbordát vagy sertéskarajt egy húsklopfoló segítségével. Ezután fűszerezzük meg a húst sóval és frissen őrölt feketeborssal.

2. Lépés

Ezután három külön tálban készítsünk elő egy \rántóállomást\ egyikben legyen a liszt, a másikban felvert tojás, a harmadikban pedig a zsemlemorzsa.

3. Lépés

Fogjuk a fűszeres hússzeletet, és először a lisztben forgassuk meg. Azután a felvert tojásba mártsuk, majd végül a zsemlemorzsába forgassuk bele. Győződjünk meg arról, hogy a hús minden oldala be van vonva a panírozóanyaggal.

4. Lépés

A sütéshez bő olajat forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben. A húsokat óvatosan tesszük az olajba, és közepes lángon süssük őket aranysárgára mindkét oldalon (kb. 4-5 perc oldalanként). Ha kész, szűrőkanállal vagy lyukas kevésbé vegyük ki, és papírtörlőn csöpögtessük le az olajat.

5. Lépés

A Wiener schnitzel kiválóan illik petrezselymes burgonyával és citrommal. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új