Forrás: canva
Wiener schnitzel
A Wiener schnitzel, avagy bécsi szelet napjaink egyik legismertebb és legnépszerűbb osztrák ételkülönlegessége, de Magyarországon is széleskörűen népszerű. Rövid idő alatt elkészíthető, és páratlan ízvilágával az ebéd vagy vacsora csúcspontja lehet.
Hozzávalók
- Só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
- 2 ks tojás
- 200 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Eljárás
Első lépésként készítsük elő a húst: verezzük ki a sertésbordát vagy sertéskarajt egy húsklopfoló segítségével. Ezután fűszerezzük meg a húst sóval és frissen őrölt feketeborssal.
Ezután három külön tálban készítsünk elő egy \rántóállomást\ egyikben legyen a liszt, a másikban felvert tojás, a harmadikban pedig a zsemlemorzsa.
Fogjuk a fűszeres hússzeletet, és először a lisztben forgassuk meg. Azután a felvert tojásba mártsuk, majd végül a zsemlemorzsába forgassuk bele. Győződjünk meg arról, hogy a hús minden oldala be van vonva a panírozóanyaggal.
A sütéshez bő olajat forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben. A húsokat óvatosan tesszük az olajba, és közepes lángon süssük őket aranysárgára mindkét oldalon (kb. 4-5 perc oldalanként). Ha kész, szűrőkanállal vagy lyukas kevésbé vegyük ki, és papírtörlőn csöpögtessük le az olajat.
A Wiener schnitzel kiválóan illik petrezselymes burgonyával és citrommal. Jó étvágyat!