HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Worcester szósz

Ez a Worcester szósz remekül működik steak mellé, de a vega alternatívak, mint a gombák vagy tofu is jól párosítható vele. A kész szósz hosszú ideig eláll a hűtőben, így könnyen előre elkészíthető és bármikor előkapható, amikor szükség van rá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
500
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 Csésze almaborecet Hozzáadott
  • 2 Csésze szójaszósz Hozzáadott
  • 1 Csésze barna cukor Hozzáadott
  • 2 darab ancho chili (szárított, elérhető a mexikói/latingourmet áruházakban) Hozzáadott
  • 1 evőkanál gerezd Hozzáadott
  • 1 evőkanál mustármag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Az olívaolajban pároljuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg aranybarna lesz. Ajánlom, hogy ne rohanjuk el ezt a folyamatot, mivel a hagyma és fokhagyma karamellizálódása igazán mélységet ad a szónak.

2. Lépés

Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és főzzük közepes-magas hőmérsékleten, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Csökkentsük le a hőmérsékletet, és hagyjuk az elegyet 20 percig gyöngyözni. Ha a szósz túl sűrűvé válik, hozzáadhatunk egy kis vizet.

4. Lépés

Az elegyet passzírozzuk át szűrőn vagy turmixoljuk simára, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szósz íze a hűtés során mélyül.

5. Lépés

Tároljuk üvegben, a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új