:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/67jTFXyD39O08USB0PSV/d852998123e951d229f7d068d6b518.jpeg)
Forrás: Tatiana Volgutova from Getty Images
Zab keksz liszt nélkül
Ezek a liszt nélküli zabpelyhes sütik a kedvenc receptem, amit a sajátomra adaptáltam. A sütik egészséges nassolnivalónak is kiválóak, és nem tartalmaznak rendes lisztet.
Hozzávalók
- 2 bögrék Zabpehely
- 3 darab érett banán
- 1⁄2 bögre Apróra vágott diófélék
- 1⁄2 kanalak Fahéj
- 1⁄4 kanalak Sók
- 1⁄4 bögre méz
- 1⁄4 bögre Növényi olaj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nagyon fontos, hogy az előkészített sütőlemezt használjuk, hogy a kekszek ne égjenek meg.
Tegyük a zabpelyhet egy tálba. Itt azt javaslom, hogy finom zabpelyhet használjunk, mert ettől jobb lesz a süti állaga.
Adjuk hozzá az apróra vágott diót, a fahéjat, a sót, a mézet és az olajat, majd alaposan keverjük össze.
A banánt villával pépesítsük, és adjuk hozzá a keverékhez. Ne féljen itt igazán érett banánt használni - minél érettebb a banán, annál édesebb a süti.
Alaposan keverje össze az összes hozzávalót, és formáljon tésztát.
A tésztát a sütőlapon 15 darabra osztjuk, és sütiket formázunk belőle. Én itt egy fagylaltkanalat szoktam használni, hogy a sütik egyforma méretűek legyenek.
Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg a sütik aranyszínűek lesznek. Miután kivettük a sütőből, néhány percig hagyjuk pihenni a tepsiben, mielőtt átrakjuk őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.