Forrás: kamranaydinov from Canva
Zabpehely málnával
Ez a málnás zabpehely a kedvenc módszerem, hogy energikusan kezdjem a napot. Mindig akkor készítem el, amikor úgy érzem, hogy szükségem van egy extra energialökésre. A málna nemcsak ízt, hanem vitaminokat is ad hozzá, a zabpehely pedig rostforrás a hosszan tartó jóllakottságért.
Hozzávalók
- 1⁄2 szemüveg Zabpehely
- 1 üveg Tejek
- 1 üveg Málna
- 1 kanál méz
Eljárás
Tegyük a zabpelyhet egy meleg edénybe, adjuk hozzá a tejet, és keverjük forrásig. Közvetlenül a forrás után csökkentse a hőfokot, és főzze a zabpelyhet körülbelül 10 percig - fontos, hogy gyakran keverje meg, mert a zabpehely szeret a fazék aljára égni.
Közben mossuk meg a málnát, ha frisset használunk. Ha fagyasztott málnát használunk, vegyük ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje óvatosan kiolvadni.
Amikor a zabpehely kész, adjuk hozzá a mézet. Ha szeretnéd, egy csipet fahéjat is adhatsz hozzá - tapasztalatból tudom, hogy ez a kiegészítés csodálatosan illik a málnához.