Forrás: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Zavárané lečo
Zavárané lečo je skvelý spôsob, ako si vychutnať letnú úrodu papriky a paradajok po celý rok.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 1 kg Érett paradicsomok
- 1 kg Paprika
- 2 db The Onion
Fűszerek
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
Először készítse elő a zöldségeket. Hámozza meg a paradicsomot, vágja apró darabokra és tegye egy nagy fazékba. Vágja kockákra a paprikát és a hagymát és adja a paradicsomhoz. Adj hozzá babérlevelet és fekete borsot.
Helyezze a fazekat a tűzhelyre és hagyja lassan főzni közepes lángon 2 órán át. Időnként keverje meg, hogy a zöldség ne égjen oda. Ha a lecsó túl sűrű, adjon hozzá egy kis vizet.
Amikor minden kész, öntse azt előre elkészített, szterilizált poharakba. Azonnal zárja le a poharakat és hagyja kihűlni.
Hűtés után ellenőrizze, hogy jól le vannak-e zárva a poharak. Ha minden rendben van, akkor a lecsót hagyhatja sötét és hűvös helyen.