HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy igazán tápláló, egyszerű, de finom magyar fogás, amit legtöbbször friss kenyérrel, fasírttal vagy sült kolbásszal tálalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó (vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát felaprítjuk és zsíron üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és ráöntünk 2 dl vizet.

3. Lépés

Puhára főzzük a borsót, majd levesszük a tűzről.

4. Lépés

A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd a forró levesbe öntjük, gyorsan elkeverjük, hogy ne legyenek csomók.

5. Lépés

Visszatesszük a tűzre a borsófőzeléket, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Lépés

Az őrölt köménymaggal és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

7. Lépés

Fasírttal vagy sült kolbásszal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új