HIRDETŐ
Forrás: freepik
Zöldborsófőzelék
A zöldborsófőzelék egy igazán tápláló, egyszerű, de finom magyar fogás, amit legtöbbször friss kenyérrel, fasírttal vagy sült kolbásszal tálalnak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss zöldborsó (vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 evőkanál cukor
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 dl víz
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A vöröshagymát felaprítjuk és zsíron üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és ráöntünk 2 dl vizet.
3. Lépés
Puhára főzzük a borsót, majd levesszük a tűzről.
4. Lépés
A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd a forró levesbe öntjük, gyorsan elkeverjük, hogy ne legyenek csomók.
5. Lépés
Visszatesszük a tűzre a borsófőzeléket, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Lépés
Az őrölt köménymaggal és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
7. Lépés
Fasírttal vagy sült kolbásszal kínáljuk.