HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék egy igazán tápláló, egyszerű, de finom magyar fogás, amit legtöbbször friss kenyérrel, fasírttal vagy sült kolbásszal tálalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó (vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt köménymag Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát felaprítjuk és zsíron üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és ráöntünk 2 dl vizet.

3. Lépés

Puhára főzzük a borsót, majd levesszük a tűzről.

4. Lépés

A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd a forró levesbe öntjük, gyorsan elkeverjük, hogy ne legyenek csomók.

5. Lépés

Visszatesszük a tűzre a borsófőzeléket, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Lépés

Az őrölt köménymaggal és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

7. Lépés

Fasírttal vagy sült kolbásszal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek