HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie s láskou
Zöldborsós tokány csirkemellből
Egy igazi magyaros fogás, amelyet könnyedén el tudsz készíteni. A csirkemell finom, omlós lesz, a zöldborsó friss íze pedig kitűnően kiegészíti. Egy nagy adag rizzsel és egy pohár hideg fehérborral tökéletes vacsora lehet belőle.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Húsból
- 600 g csirkemell
Fűszerek
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 1 csapott teáskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
Zöldségek
- 1 Fej hagyma
- 300 g zöldborsó
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A csirkemellet megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, majd beletesszük a húst és addig főzzük, amíg fehéredni nem kezd.
4. Lépés
Ekkor öntsük hozzá a zöldborsót, és pár percig pároljuk.
5. Lépés
Majd lassú tűzön, lefedve pároljuk készre, szükség szerint adunk hozzá vizet.