HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zöldborsós tokány

A zöldborsós tokány egy hagyományos magyar étel, amelyet friss zöldborsóból, sertéshúsból, hagymából és fűszerekből készítenek. Az étel íze nagyban függ a frissen használt zöldborsótól, ami kiváló ízt és színt kölcsönöz neki. A friss borsó jól illik a sertéshúshoz, ami adja az étel alapot. Próbálja ki ezt a receptet, ha egy nagyszerű hétvégi ebédet szeretne, “comfort food”-ot keres, vagy ha szeretné megadni a hygge érzetet a barátainak és családjának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (darabolt) Hozzáadott
  • 300 g friss zöldborsó Hozzáadott
  • 3 ks közepes fej hagyma (aprítva) Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma (aprítva) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy nagy edényben, majd adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk meg.

2. Lépés

Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, sertéshúst, majd süsd meg, míg a hús minden oldala megpirul.

3. Lépés

Amikor a hús megpirult, szórjuk meg a paprikával, sóval és borssal, majd adjunk hozzá vizet és a zöldborsót.

4. Lépés

Fedjük le az edényt, és főzzük az ételt közepes hőmérsékleten kb. 1-1,5 óráig, vagy amíg a hús puha nem lesz.

5. Lépés

Ha a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a tejfölt, keverjük össze, és főzzük még 5-10 percig.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, friss kenyérrel vagy galuskával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új