Forrás: Ann_Zhuravleva from Getty Images
Zöldségleves füstölt hússal
Ez egy egyszerű és tápláló leves recept, melyben a füstölt hús igazán különlegessé teszi az ízvilágát.
Hozzávalók
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1 ks zeller
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt hús
- 11⁄2 l víz
- 1 Maroknyi petrezselyemzöld
- 2 ks babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
A zöldséget jól megmossuk, megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a füstölt húst felkockázzuk.
Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.
Hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget, majd hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a babérlevelet, a sót és a borsot.
Közepes tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a leves jól összeér. Ez körülbelül 40 perc.
A végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket a levesből.
Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.