HIRDETŐ

Forrás: Ann_Zhuravleva from Getty Images

Zöldségleves füstölt hússal

Ez egy egyszerű és tápláló leves recept, melyben a füstölt hús igazán különlegessé teszi az ízvilágát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g füstölt hús Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 Maroknyi petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldséget jól megmossuk, megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a füstölt húst felkockázzuk.

3. Lépés

Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget, majd hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a babérlevelet, a sót és a borsot.

6. Lépés

Közepes tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a leves jól összeér. Ez körülbelül 40 perc.

7. Lépés

A végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

8. Lépés

Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket a levesből.

9. Lépés

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új