HIRDETŐ

Forrás: Ann_Zhuravleva from Getty Images

Zöldségleves füstölt hússal

Ez egy egyszerű és tápláló leves recept, melyben a füstölt hús igazán különlegessé teszi az ízvilágát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g füstölt hús Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 1 Maroknyi petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zöldséget jól megmossuk, megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a füstölt húst felkockázzuk.

3. Lépés

Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a felkockázott húst és jól átpirítjuk.

5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget, majd hozzáöntjük a vizet, és beletesszük a babérlevelet, a sót és a borsot.

6. Lépés

Közepes tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a leves jól összeér. Ez körülbelül 40 perc.

7. Lépés

A végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

8. Lépés

Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket a levesből.

9. Lépés

Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek