HIRDETŐ

Forrás: estefaniavizcaino from Canva

Zöldspárga krémleves

A zöldspárga krémleves friss és gazdag ízű, egyszerűen elkészíthető előétel vagy könnyű ebéd. A zöldspárga, ami gazdag A, C és K-vitaminban, friss és élénk ízt kölcsönöz a levesnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldspárga Hozzáadott
  • 1 ks közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l zöldségalaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A zöldspárgát megtisztítjuk, majd a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy méretű serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Hozzáadjuk a zöldspárgát, és addig főzzük, amíg a zöldspárga meg nem puhul.

4. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és felforraljuk.

5. Lépés

Miután a zöldspárga megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel krémesítjük a levest.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, a tetejét friss zöldspárgával vagy krutonnal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új