HIRDETŐ
Forrás: estefaniavizcaino from Canva
Zöldspárga krémleves
A zöldspárga krémleves friss és gazdag ízű, egyszerűen elkészíthető előétel vagy könnyű ebéd. A zöldspárga, ami gazdag A, C és K-vitaminban, friss és élénk ízt kölcsönöz a levesnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g zöldspárga
- 1 ks közepes méretű hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 200 ml Tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A zöldspárgát megtisztítjuk, majd a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagy méretű serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
3. Lépés
Hozzáadjuk a zöldspárgát, és addig főzzük, amíg a zöldspárga meg nem puhul.
4. Lépés
Hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és felforraljuk.
5. Lépés
Miután a zöldspárga megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel krémesítjük a levest.
6. Lépés
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
7. Lépés
Tálaljuk forrón, a tetejét friss zöldspárgával vagy krutonnal díszítjük.