HIRDETŐ

Forrás: olvas from Getty Images

Zselatinos Epres Túrótorta

Ez a finom, szépen rétegzett torta a nyár ízeit idézi. Az epres, sajtos és zselatinos rétegek kombinációja igazán frissítővé teszi, és öröm sütni - és enni is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskótatészta

  • 6 dkg liszt Hozzáadott
  • 6 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott

Túrókrém

  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 csomag zacskó vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott

Epres zselatin

  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 2 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a piskótatésztát: a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd összekeverjük. Ezután egy tortaformába öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.

2. Lépés

Amíg a tészta sül, elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel.

3. Lépés

Majd elkészítjük az epres zselatint: Az epret cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatint, és tovább főzzük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

4. Lépés

A kész piskótatésztára rákenjük a túrókrémet, majd az egész tetejére ráöntjük az epres zselatint. Hagyjuk a tortát a hűtőben dermedni néhány órán keresztül, mielőtt felszolgálnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek