Forrás: olvas from Getty Images
Zselatinos Epres Túrótorta
Ez a finom, szépen rétegzett torta a nyár ízeit idézi. Az epres, sajtos és zselatinos rétegek kombinációja igazán frissítővé teszi, és öröm sütni - és enni is!
Hozzávalók
Piskótatészta
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 2 ks tojás
Túrókrém
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag zacskó vaníliás cukor
- 2 dl Tejszín
Epres zselatin
- 50 dkg Eper
- 2 dkg cukor
- 1 Csomag Zselatin
Eljárás
Elkészítjük a piskótatésztát: a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd összekeverjük. Ezután egy tortaformába öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel.
Majd elkészítjük az epres zselatint: Az epret cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatint, és tovább főzzük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.
A kész piskótatésztára rákenjük a túrókrémet, majd az egész tetejére ráöntjük az epres zselatint. Hagyjuk a tortát a hűtőben dermedni néhány órán keresztül, mielőtt felszolgálnánk.