HIRDETŐ

Forrás: olvas from Getty Images

Zselatinos Epres Túrótorta

Ez a finom, szépen rétegzett torta a nyár ízeit idézi. Az epres, sajtos és zselatinos rétegek kombinációja igazán frissítővé teszi, és öröm sütni - és enni is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskótatészta

  • 6 dkg liszt Hozzáadott
  • 6 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott

Túrókrém

  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 2 csomag zacskó vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott

Epres zselatin

  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 2 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elkészítjük a piskótatésztát: a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a vajat, majd összekeverjük. Ezután egy tortaformába öntjük, és 180°C-on 15-20 percig sütjük.

2. Lépés

Amíg a tészta sül, elkészítjük a túrókrémet: a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel.

3. Lépés

Majd elkészítjük az epres zselatint: Az epret cukorral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatint, és tovább főzzük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

4. Lépés

A kész piskótatésztára rákenjük a túrókrémet, majd az egész tetejére ráöntjük az epres zselatint. Hagyjuk a tortát a hűtőben dermedni néhány órán keresztül, mielőtt felszolgálnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új