HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Hans
Zselé szaloncukor
A zselé szaloncukor a karácsonyi időszak slágere, melynek elkészítése egyszerűbb, mint hinnénk. Saját készítésű szaloncukorral nem csak a fa dísze lehet különlegesebb, de ajándékként is tökéletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
30
Zselé
- 500 g cukor
- 2 ks citrom
- 1 Csomag Zselatin
- 500 ml víz
Bevonat
- 200 g étcsokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A zselé elkészítése: A cukrot, a kifacsart citrom levét, a zselatint és a vizet egy lábosban felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10 percig forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Az elkészült zselét kanállal szaloncukor formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
3. Lépés
A szaloncukrokat óvatosan kiszedjük a formából.
4. Lépés
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és egyenként belemártjuk a szaloncukrokat. Rácsra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét.
5. Lépés
Végül szaloncukor papírba csomagoljuk őket.