HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Zselé szaloncukor

A zselé szaloncukor a karácsonyi időszak slágere, melynek elkészítése egyszerűbb, mint hinnénk. Saját készítésű szaloncukorral nem csak a fa dísze lehet különlegesebb, de ajándékként is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Zselé

  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott

Bevonat

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zselé elkészítése: A cukrot, a kifacsart citrom levét, a zselatint és a vizet egy lábosban felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10 percig forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Az elkészült zselét kanállal szaloncukor formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

3. Lépés

A szaloncukrokat óvatosan kiszedjük a formából.

4. Lépés

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és egyenként belemártjuk a szaloncukrokat. Rácsra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét.

5. Lépés

Végül szaloncukor papírba csomagoljuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új