HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Zselé szaloncukor

A zselé szaloncukor a karácsonyi időszak slágere, melynek elkészítése egyszerűbb, mint hinnénk. Saját készítésű szaloncukorral nem csak a fa dísze lehet különlegesebb, de ajándékként is tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

Zselé

  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott

Bevonat

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A zselé elkészítése: A cukrot, a kifacsart citrom levét, a zselatint és a vizet egy lábosban felforraljuk, majd alacsony hőfokon 10 percig forraljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Az elkészült zselét kanállal szaloncukor formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

3. Lépés

A szaloncukrokat óvatosan kiszedjük a formából.

4. Lépés

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és egyenként belemártjuk a szaloncukrokat. Rácsra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét.

5. Lépés

Végül szaloncukor papírba csomagoljuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek