HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Zsenge karalábé töltve

Az átlagos karalábé receptek után itt egy kis újdonság is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg darált sertéshús vagy darált pulykahús Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ks közepes karalábé Hozzáadott
  • 10 dkg Rizs Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • borsikafű ízlés szerint Hozzáadott
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint Hozzáadott
  • majoranna ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Vájjuk ki a karalábékat úgy, hogy vékony falat hagyunk neki. A kivájt darabokat félretesszük.

2. Lépés

A darált húst összekeverjük a tojással, az előzőleg félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Az így elkészített tölteléket lazán beletöltjük a karalábékba. A maradék tölteléket gombóc formájában a karalábé mellé tesszük.

3. Lépés

A megtöltött karalábékat lábosba egymás mellé tesszük, a kivájt karalábédarabkákkal együtt. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje. Ízesítjük sóval, esetleg vegetával, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.

4. Lépés

Ha kész, kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit hozzáöntünk a karalábédarabkákhoz, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk egyet "rottyanni". Visszahelyezzük a töltött karalábékat és a gombócokat is. Még melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új