Forrás: Youtube
Zsenge karalábé töltve
Az átlagos karalábé receptek után itt egy kis újdonság is.
Hozzávalók
- 40 dkg darált sertéshús vagy darált pulykahús
- 1 ks tojás
- 4 ks közepes karalábé
- 10 dkg Rizs
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 csokor Petrezselyem
- borsikafű ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- só ízlés szerint
Eljárás
Vájjuk ki a karalábékat úgy, hogy vékony falat hagyunk neki. A kivájt darabokat félretesszük.
A darált húst összekeverjük a tojással, az előzőleg félig megfőtt rizzsel, ízlés szerint sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Az így elkészített tölteléket lazán beletöltjük a karalábékba. A maradék tölteléket gombóc formájában a karalábé mellé tesszük.
A megtöltött karalábékat lábosba egymás mellé tesszük, a kivájt karalábédarabkákkal együtt. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje. Ízesítjük sóval, esetleg vegetával, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük.
Ha kész, kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit hozzáöntünk a karalábédarabkákhoz, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és hagyjuk egyet "rottyanni". Visszahelyezzük a töltött karalábékat és a gombócokat is. Még melegen tálaljuk.