HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

A legjobb egyfazékos mediterrán tészta

Az egyfazékos mediterrán tészta egy egészséges, ízletes, könnyű étel, amelyet a mediterrán konyha sós és frissítő jellegzetességei ihlettek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 pint Félbevágott cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 1 csésze Kimagozott és apróra vágott kalamata olajbogyó Hozzáadott
  • 4 csészék Zöldségleves Hozzáadott
  • 12 oz fettuccine Hozzáadott
  • 2 csészék Durvára vágott spenót Hozzáadott
  • 12 csésze Morzsolt feta sajt Hozzáadott
  • 14 csésze apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, a jó minőségű olívaolaj nagyban hozzájárulhat a végső ételhez. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik,- kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és addig pároljuk, amíg kiadja az aromáját, ez általában csak egy percet vesz igénybe.

2. Lépés

Fokozza az ízeket, ha a cseresznyeparadicsomot és a kalamata olajbogyót is beledobja a lábasba, és további 5 percig főzi, amíg a paradicsom épp csak elkezd szétpukkadni, és édes nedvét kiereszti.

3. Lépés

Öntse bele a zöldséglevest, és forralja fel. Ha felforrt, óvatosan tegye bele a fettuccinét a fazékba, és teljesen merítse el a húslevesben. Egy tipp: ha a fazék nem elég széles ahhoz, hogy a tészta teljes hosszában elférjen, akkor a tésztát törje ketté.

4. Lépés

Hagyja a tésztát főni, amíg megpuhul, körülbelül 12 percig, időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le.

5. Lépés

Már majdnem kész - adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és főzzük további 2 percig, amíg a spenót megfonnyad.

6. Lépés

Végül szórja bele a morzsolt feta sajtot és a petrezselymet, keverje össze az egészet, és ízlés szerint sózza és borsozza meg. A feta krémes, fanyar elemet ad az ételnek, ami igazán feldobja azt, de óvatosan bánjon a sóval - a feta már eleve elég sós, ezért a fűszerezést ennek megfelelően kell beállítani.

7. Lépés

Tálalja forrón, és élvezze ezt az egyszerű, mégis ízletes egyfazékos remekművet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új