Forrás: Pixabay: RitaE
A legjobb egyfazékos mediterrán tészta
Az egyfazékos mediterrán tészta egy egészséges, ízletes, könnyű étel, amelyet a mediterrán konyha sós és frissítő jellegzetességei ihlettek.
Hozzávalók
- 2 EL olívaolaj
- 1 Közepes apróra vágott hagyma
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 pint Félbevágott cseresznyeparadicsom
- 1 csésze Kimagozott és apróra vágott kalamata olajbogyó
- 4 csészék Zöldségleves
- 12 oz fettuccine
- 2 csészék Durvára vágott spenót
- 1⁄2 csésze Morzsolt feta sajt
- 1⁄4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- só és fekete bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, a jó minőségű olívaolaj nagyban hozzájárulhat a végső ételhez. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik,- kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és addig pároljuk, amíg kiadja az aromáját, ez általában csak egy percet vesz igénybe.
Fokozza az ízeket, ha a cseresznyeparadicsomot és a kalamata olajbogyót is beledobja a lábasba, és további 5 percig főzi, amíg a paradicsom épp csak elkezd szétpukkadni, és édes nedvét kiereszti.
Öntse bele a zöldséglevest, és forralja fel. Ha felforrt, óvatosan tegye bele a fettuccinét a fazékba, és teljesen merítse el a húslevesben. Egy tipp: ha a fazék nem elég széles ahhoz, hogy a tészta teljes hosszában elférjen, akkor a tésztát törje ketté.
Hagyja a tésztát főni, amíg megpuhul, körülbelül 12 percig, időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le.
Már majdnem kész - adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és főzzük további 2 percig, amíg a spenót megfonnyad.
Végül szórja bele a morzsolt feta sajtot és a petrezselymet, keverje össze az egészet, és ízlés szerint sózza és borsozza meg. A feta krémes, fanyar elemet ad az ételnek, ami igazán feldobja azt, de óvatosan bánjon a sóval - a feta már eleve elég sós, ezért a fűszerezést ennek megfelelően kell beállítani.
Tálalja forrón, és élvezze ezt az egyszerű, mégis ízletes egyfazékos remekművet.