HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

A legjobb egyfazékos mediterrán tészta

Az egyfazékos mediterrán tészta egy egészséges, ízletes, könnyű étel, amelyet a mediterrán konyha sós és frissítő jellegzetességei ihlettek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 pint Félbevágott cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 1 csésze Kimagozott és apróra vágott kalamata olajbogyó Hozzáadott
  • 4 csészék Zöldségleves Hozzáadott
  • 12 oz fettuccine Hozzáadott
  • 2 csészék Durvára vágott spenót Hozzáadott
  • 12 csésze Morzsolt feta sajt Hozzáadott
  • 14 csésze apróra vágott friss petrezselyem Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, a jó minőségű olívaolaj nagyban hozzájárulhat a végső ételhez. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik,- kb. 4-5 percig. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és addig pároljuk, amíg kiadja az aromáját, ez általában csak egy percet vesz igénybe.

2. Lépés

Fokozza az ízeket, ha a cseresznyeparadicsomot és a kalamata olajbogyót is beledobja a lábasba, és további 5 percig főzi, amíg a paradicsom épp csak elkezd szétpukkadni, és édes nedvét kiereszti.

3. Lépés

Öntse bele a zöldséglevest, és forralja fel. Ha felforrt, óvatosan tegye bele a fettuccinét a fazékba, és teljesen merítse el a húslevesben. Egy tipp: ha a fazék nem elég széles ahhoz, hogy a tészta teljes hosszában elférjen, akkor a tésztát törje ketté.

4. Lépés

Hagyja a tésztát főni, amíg megpuhul, körülbelül 12 percig, időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le.

5. Lépés

Már majdnem kész - adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és főzzük további 2 percig, amíg a spenót megfonnyad.

6. Lépés

Végül szórja bele a morzsolt feta sajtot és a petrezselymet, keverje össze az egészet, és ízlés szerint sózza és borsozza meg. A feta krémes, fanyar elemet ad az ételnek, ami igazán feldobja azt, de óvatosan bánjon a sóval - a feta már eleve elég sós, ezért a fűszerezést ennek megfelelően kell beállítani.

7. Lépés

Tálalja forrón, és élvezze ezt az egyszerű, mégis ízletes egyfazékos remekművet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek