HIRDETŐ

A legjobb palacsintatészta otthon

Ez a palacsintatészta recept egyszerű és gyors, így bármikor elkészíthető. A palacsinta mindenféle feltéttel kiváló, legyen az édes vagy sós. Ez a recept egy alap recept, amit bárki könnyedén elkészíthet akár a hétvégi reggelikre, délutáni uzsonnákra vagy éppen a vendéglátásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 50 ml szóda vagy szénsavas ásványvíz Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor (opcionális) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálba keverjük össze a búzalisztet, a sót és a cukrot.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, és kezdjük el keverni.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a szódát vagy szénsavas ásványvizet, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Hagyjuk a tésztát pihenni 15 percig.

6. Lépés

Egy palacsintasütőben (vagy egy nagy serpenyőben) közepes lángon melegítsünk fel egy kevés olajat vagy vajat.

7. Lépés

Egy merőkanál segítségével vegyünk ki egy adag tésztát, és öntsük a sütőbe. Forgassuk meg a sütőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon.

8. Lépés

Süsük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára (ez általában oldalanként 1-2 perc).

9. Lépés

Ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.

10. Lépés

Tálaljuk azonnal a kedvenc feltéteinkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új