A legjobb palacsintatészta otthon
Ez a palacsintatészta recept egyszerű és gyors, így bármikor elkészíthető. A palacsinta mindenféle feltéttel kiváló, legyen az édes vagy sós. Ez a recept egy alap recept, amit bárki könnyedén elkészíthet akár a hétvégi reggelikre, délutáni uzsonnákra vagy éppen a vendéglátásra.
Hozzávalók
- 200 g búzaliszt
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 500 ml tej
- 50 ml szóda vagy szénsavas ásványvíz
- 1 Csomag vaníliás cukor (opcionális)
- 2 evőkanál olaj vagy vaj
Eljárás
Egy nagy tálba keverjük össze a búzalisztet, a sót és a cukrot.
Adjuk hozzá a tojásokat, és kezdjük el keverni.
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz.
Adjuk hozzá a szódát vagy szénsavas ásványvizet, és keverjük jól össze.
Hagyjuk a tésztát pihenni 15 percig.
Egy palacsintasütőben (vagy egy nagy serpenyőben) közepes lángon melegítsünk fel egy kevés olajat vagy vajat.
Egy merőkanál segítségével vegyünk ki egy adag tésztát, és öntsük a sütőbe. Forgassuk meg a sütőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon.
Süsük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára (ez általában oldalanként 1-2 perc).
Ismételjük a folyamatot a maradék tésztával.
Tálaljuk azonnal a kedvenc feltéteinkkel.